Felhívás alaptámogatás pályázat benyújtására
2019. szeptember 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 2019/2020-es tanév I. félévére a Testnevelési Egyetem Tanulmányi Hivatala ezúton pályázatot hirdet alaptámogatás folyósításának igénylésére. Az alaptámogatás a hallgató szociális helyzete alapján egy képzési időszakra biztosított juttatás.

TJSZ. 32. § (1) Alaptámogatást kérelmezhet az a felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, osztatlan képzésben hallgatói jogviszonyt létesítő személy, aki az első alkalommal államilag támogatott, teljes idejű képzésben vesz részt, az első bejelentkezése alkalmával, amennyiben a hallgató a besorolás szerinti I. vagy II. rászorultsági csoportokban foglalt feltételeknek megfelel a hallgatói normatíva 50%-ának megfelelő összegű alaptámogatásra jogosult.

TJSZ. 32. § (2) Alaptámogatást kérelmezhet az a mesterképzésben hallgatói jogviszonyt létesítő személy, aki első alkalommal államilag támogatott, teljes idejű képzésben vesz részt, az első bejelentkezése alkalmával, amennyiben a hallgató a besorolás szerinti I. vagy II. rászorultsági csoportokban foglalt feltételeknek megfelel a hallgatói normatíva 75%-ának megfelelő összegű alaptámogatásra jogosult.

Az alaptámogatás megállapítása a szociális helyzet, a besorolás, a szempontrendszer, valamint a beadott pályázati űrlap és dokumentáció alapján történik, az 51/2007. Kr. és a Térítési és Juttatási Szabályzat 24. – 32. § alapján. A pályázatok bírálatát a Testnevelési Egyetem Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottsága végzi.

Az alaptámogatást a Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázattal együtt kell beadni, a pályázati adatlapon kívül nem kell mellékelni más dokumentumot az alaptámogatás benyújtásához. Érvényes a pályázat:

  • ha a hallgató az előírt határidőben benyújtotta a Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázatot,
  • a pályázati adatlapot hiánytalanul kitöltötte és aláírta,
  • csatolta a pályázati Rendszeres Szociális ösztöndíjhoz kiírt pályázati útmutatóban előírt dokumentumokat, igazolásokat a pályázathoz,
  • valamint a hallgató és a pályázata megfelel a jogszabályokban és az egyetem szabályzataiban előírt követelményeknek.

Ha a fentiek közül valami hiányzik, a pályázat elutasításra kerül! Hiánypótlásra nincs lehetőség, így a kérdésekkel a benyújtási határidő alatt kell felkeresni minket a Hallgatói Önkormányzat Irodájában (K épület II. emelet HÖK iroda), vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

A pályázatok benyújtási határideje: 2019. szeptember 20. (péntek) 15:00 óra.

Leadás módja: személyesen, összetűzve, a Középső „K” épület II. emelet HÖK irodájában, vagy postai úton: 1123 Budapest Alkotás utca 44. a Testnevelési Egyetem Tanulmányi Hivatalába Ácsné Péter Krisztinának címezve.

TJSZ. 28. § (1) A rendszeres szociális ösztöndíj a hallgató szociális helyzete alapján, egy képzési időszakra biztosított, havonta folyósított juttatás, melynek összege nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 20%-a, és a hallgató:

  • fogyatékossággal élő vagy egészségi állapota miatt rászorult, vagy
  • halmozottan hátrányos helyzetű, vagy
  • családfenntartó, vagy
  • nagycsaládos, vagy
  • árva.

TJSZ. 28. § (2) A rendszeres szociális ösztöndíj havi összegének mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 10%-a, amennyiben a hallgató:

  • hátrányos helyzetű, vagy
  • gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg, vagy
  • félárva.
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!