A feljutás a cél a TFSE futballcsapatánál
2020. július 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A feljutást érő második helyen állt a TFSE nagypályás labdarúgó-csapata az előző idényben a budapesti II. osztályban, formáját híven tükrözte az ősz közepén elkezdett, végül tizenhat meccset számláló veretlenségi sorozata. Ekkor, immár a tavasszal jött azonban a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntése a vírushelyzet miatt: május elején befejezettnek nyilvánította az alsóbb osztályok bajnokságait, s ez a határozat érintette a TFSE nagypályás férfi futballcsapatát is.

Nos, azóta eltelt néhány hónap, Elekes József irányításával immár az új idényre készül az együttes – de nem ugyanazzal a kerettel.

„Jelentős veszteség érte együttesünket, hiszen meghatározó játékosaink közül többek között Radó Dániel és Pusztai Pongrác sincs már velünk – mondta megkeresésünkre a TFSE futballcsapatának vezetőedzője. – Nyilván akkor lettünk volna a legboldogabbak, ha az előző évadban kialakított gárda együtt marad, és néhány érkezővel tovább erősödik. Mindamellett így sincs okunk panaszkodni, elvégre a tanulmányait a Testnevelési Egyetemen folytató Faragó Milán, vagy éppenséggel Nemes Martin és Gladkov Zoltán egyaránt nálunk folytatja.”

A feljutás a cél a TFSE futballcsapatánál

A TFSE futballcsapatát továbbra is egyetlen cél vezérli, mégpedig az osztályváltás, vagyis a budapesti I. osztályba kerülés kiharcolása.

„Célunk elérését jelentős mértékben segítheti a kerettagok rendszeres edzéslátogatása. A szakmai stábbal természetesen mindent elkövetünk a fejlődés, a jó eredmények elérése érdekében – folytatta Elekes József. – Távozók ide, vérveszteség oda, alakul a csapatunk a következő idényre, és azt mondom, ez a játékoskeret is alkalmas a budapesti első osztályba kerülésre. Nem is lebeghet más cél a szemünk előtt!”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!