Rendelkezés a TE területére történő belépés szabályairól
2020. október 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem Rektorának és Kancellárjának 2020. évi 4. sz. közös rendelkezése a Testnevelési Egyetem területére történő belépés – egészségügyi válsághelyzet során alkalmazandó – szabályairól.

1. A rendelkezés célja

A járványügyi készültség bevezetéséről szóló 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelettel összefüggésben, hivatkozással az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkársága által 2020. szeptember 28-án kiadott „Ágazati ajánlás a felsőoktatási képzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséhez” tárgyú ajánlásra, a Testnevelési Egyetem rektora és kancellárja, a Testnevelési Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat I. rész Szervezeti és Működési Rendben biztosított jogkörben a Testnevelési Egyetem területére történő belépés – egészségügyi válsághelyzet során kialakítandó – szabályainak kötelező alkalmazását és betartását írta elő.

2. A rendelkezés személyi hatálya

A rendelkezés személyi hatálya minden természetes személyre kiterjed.

3. A rendelkezés időbeli hatálya

A rendelkezés időbeli hatálya 2020. október 5-től visszavonásig tart. 

4. Rendelkező rész

(1) Az Egyetem területére csak az a személy léphet be, akinek testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket, melyet testhőmérséklet méréssel, vagy az 1. számú melléklet szerinti kockázatszűrő kérdőív és nyilatkozat (letölthető az Egyetem honlapjáról) kitöltésével szükséges ellenőrizni. Abban az esetben, ha a belépni kívánó személy testhőmérséklete meghaladja az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket, tizenöt perc elteltével lehetősége van megismételni a testhőmérséklet-mérést. Amennyiben testhőmérséklete a második mérés alkalmával nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket, beléphet az Egyetem területére.

(2) A pre-triázsolást biztosító – 1. számú mellékletben foglalt – tájékoztatást minden, az Egyetem területére belépni kívánó személlyel meg kell ismertetni. Az a személy, akinél a pre-triázs alapján koronavírus-fertőzés gyanúja állapítható meg, az Egyetem területére nem léphet be. Ez alól kivételt képez, ha orvosi igazolást mutat be arról, hogy a tünetei nem a koronavírus-fertőzéssel függenek össze.

(3) Az Egyetem területére belépni kizárólag a Központi Épület főbejáratán, továbbá az Alkotás utca felőli gépjárműbehajtón keresztül lehet. Az Egyetem Alkotás utcai teherforgalmi bejárata, valamint a Győri út felőli bejáratai lezárásra kerülnek.

(4) A testhőmérséklet mérése testhőmérséklet mérő eszközök használatával történik. Abban az esetben, ha a belépni kívánó személy az 1. számú mellékletben található kockázatszűrő kérdőívet és nyilatkozatot kitöltve, aláírásával igazolva a recepción leadja, a testhőmérséklet mérése nem szükséges.

(5) A testhőmérséklet mérése vagy a kockázatszűrő kérdőív és nyilatkozat kitöltése és leadása minden, az Egyetem területére történő belépés alkalmával kötelező.

5. A rendelkezés végrehajtása

A végrehajtásért felelős a Rektori Hivatal, a Kancellári Titkárság, továbbá a Műszaki és Ellátási Igazgatóság.

6. Záró rendelkezések

A rendelkezés közzététele az Egyetemen szokásos módon történik, valamint nyomtatott formában kifüggesztésre kerül az Egyetem létesítményeiben. Továbbá a felnőttképzési jogviszonyban álló személyek részére elektronikus úton is megküldésre kerül.

1. számú melléklet: Kockázatszűrő kérdőív és nyilatkozat

Budapest, 2020. október 2.

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor, Dr. Genzwein Ferenc kancellár

4/2020. sz. rektori-kancellári rendelkezés TE/RH/592/2020

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!