Mesteroktatói címet kapott Dr. Kovács László
2020. november 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem (TE) mesteroktatói címet adományozott Dr. Kovács László mesteredzőnek, a magyar ökölvívó-válogatott korábbi szövetségi kapitányának, az Ökölvívó abc című tankönyv társszerzőjének, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) korábbi szakmai igazgatójának, aki már jó ideje a TE oktatója.

Mesteredzői címet kapott Dr. Kovács László

A koronavírus-járvány miatt idén elmaradt a 2020/2021-es tanévnyitó ünnepség, amelynek keretében számos egyetemi kitüntetést és díjat adtak volna át. Ebből kifolyólag nem vehette át mesteroktatói címét Dr. Kovács László ökölvívó-mesteredző sem, akit számos kedves emlék köt a Testnevelési Egyetemhez.

„Lassan hat éve oktatok az intézményben – kezdte a visszaemlékezést a kitűnő szakember. – Egyik alapdiplomámat – a szakedzőit – is itt szereztem. Jelenleg én felelek a szakirányú képzésért, és számos ismert ökölvívó-szakemberrel dolgozhattam már együtt. Óriási megtiszteltetés, hogy oktatóként térhettem vissza az egyetemre. A hallgatóként eltöltött évek nagy szerepet játszottak abban, hogy két olimpiai ciklus alatt is szövetségi kapitánya lehettem a válogatottnak. Igyekszem átadni ezt a tapasztalatot a hallgatóknak is.”

Dr. Kovács László nemcsak a ring közelében, hanem a katedrán is helytáll. Mint mondja, szereti tanítani jövőbeni kollégáit, akik rendkívül érdeklődőek, és minden igyekezetükkel azon dolgoznak, hogy az iskolapadból kikerülve eredményes szakemberek lehessenek.

„A hazai ökölvívásnak nagy szüksége van művelt és értelmes szakemberekre, ezért kiváltképp örültem annak, hogy nagyon sokan jelentkeztek szakedzőképzésre az elmúlt négy-öt évben. A Testnevelési Egyetem folyamatosan lehetővé teszi, hogy egyre több szakembert képezhessünk az utánpótláskorú bokszolók számára. Hallgatóink rendkívül szorgalmasak, mindig keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel meg tudják szólítani a gyerekeket, és amelyekkel el tudják kötelezni őket az ökölvívás, illetve a küzdősportok mellett. Nagy súlyt fektetnek olyan módszerek felkutatására, amelyek segítségével a sportolók eredményesebbek lehetnek” – hangsúlyozta a szakember.

Dr. Kovács László az öregdiákokra is gondol: egy fórumon keresztül tartja velük a kapcsolatot, hiszen célja, hogy – az alapfokú képzésen túl – bekapcsolja őket a mesterképzésbe, és ha úgy adódik, akár a doktori képzésbe is.    

Ami pedig a járványügyi helyzetet illeti, így vélekedett.

„Mivel az ökölvívás kontaktsport, a járvány hátrányosan érinti. Nem így a képzést, hiszen igencsak színvonalas digitális tananyagokat kínálunk a hallgatóknak. A jól működő online felületeknek köszönhetően pedig zökkenőmentes a kommunikáció a diákokkal. Nagyon remélem, hogy a jövőben még több hallgatót tudunk fogadni, és sikerül átadunk nekik azt a derűlátó és kreatív szemléletet, amelyet a Testnevelési Egyetem képvisel” – zárta a beszélgetést Dr. Kovács László.  

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!