Felhívás az Új Nemzeti Kiválóság Programra
2022. május 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a 2022/2023-as tanévre is meghirdetésre kerül a Magyarország Kormánya által alapított Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP). A program célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.

Felhívás az Új Nemzeti Kiválóság ProgramraA Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a 2022/2023-as tanévre a hallgatóknak, valamint oktató-kutatóknak a következő keretekre nyílik lehetőségük pályázni az ÚNKP-n belül: „B” keret, „Tehetséggel fel!”keret, „Bolyai+” keret.

A pályázati kiírások közvetlenül a honlapról is elérhetők >>>

„B” keret pályázati kiírás (ÚNKP-22-3)

  • A pályázat célja a kiemelkedő tudományos és művészi eredményeket felmutató doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek doktorvárományosok kutatási és alkotó tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, amelynek eredménye magas színvonalú, figyelemre méltó publikáció, egyéb – az adott tudományágban releváns – tudományos, műszaki vagy művészi alkotás, valamint a doktori disszertáció (PhD, DLA) megfelelő megalapozása.
  • A pályázatokat 2022. május 2. – 2022. június 2. között lehet benyújtani.
  • Pályázati kiírás Felsőoktatási Doktori Kutatói Hallgatói Ösztöndíjhoz >>>

„Bolyai+” keret pályázati kiírás (ÚNKP-22-5)

  • A pályázat célja a kiemelkedő tudományos és művészi kutatási eredményeket felmutató a Magyar Tudományos Akadémia (a továbbiakban: MTA) Bolyai János Kutatási Ösztöndíjában részesülő oktatók, kutatók támogatása, amelynek eredménye a kutatási tervben vállaltak fogadó felsőoktatási intézményen belüli hasznosítása, a kutatói utánpótlást elősegítő témavezetői tevékenység ellátása, tevékeny részvétel az intézményi tudományos iskola építésében, továbbá az MTA kutatócsoportjai és a felsőoktatási intézmények közötti tudományos együttműködés elősegítése.
  • A pályázatokat 2022. május 2. - 2022. június 30. között lehet benyújtani.
  • Pályázati kiírás Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjhoz >>>

„Tehetséggel fel!” keret pályázati kiírás (ÚNKP-22-6)

  • A pályázat célja a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejező, a középiskolai tudományos tanulmányi versenyen eredményesen teljesítő, alapképzésre, osztatlan mesterképzésre jelentkező, elsőéves és másodéves tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása. Célja továbbá a megkezdett felsőoktatási tanulmányok mellett a tanulmányi kötelezettségen túlmutató kutatói tevékenység támogatása, amelynek eredménye szakirodalmi összefoglaló tanulmány készítése, egyéb – az adott tudományágban releváns – tudományos, műszaki vagy művészi alkotás.
  • A pályázatokat 2022. május 2. – 2022. június 23. között lehet benyújtani.
  • Pályázati kiírás “Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjhoz: >>>

A pályázat feladásával kapcsolatos tudnivalók

  • az Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíj Működési Szabályzata 1. számú mellékletében felsorolt e-mail címre kell a pályázati kiírásoknak megfelelően ismertetett pályázati dokumentációt benyújtani (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
  • Az e-mailben szíveskedjenek feltüntetni a nevüket, illetve a pályázat kódját (ÚNKP-22-…), a keret típusát („Tehetséggel fel!”, „B”, vagy „Bolyai+”), valamint a kutatást befogadó szervezeti egység nevét (intézet/tanszék)

ÚNKP ügyintéző: Érdy Kata (e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!