Gyalogos őszi túranapok
2018. augusztus 29.Rekreáció Tanszék

Választható természetjáró túra osztatlan tanárképzés számára és választható gyalogos túranapok minden más képzés számára 2018-2019/I. (őszi félév). A választható kurzus időpontja: 2018. szeptember 15-16. (szombat, vasárnap).

Gyalogos őszi túranapok

Feltételek:

  • A kurzust bármelyik képzés hallgatója felveheti, az osztatlan képzés számára 20 főnek, a többi szak számára további 20 főnek van lehetősége bejelentkezni.
  • Határidő, és a jelentkezés módja:  a neptunon meghirdetett felületen bejelentkezés és a kiírt összeg befizetése a neptunba szeptember 5-ig!  A befizetést követően a szállás ellátás megrendelése miatt nincs mód az összeg visszafizetésére!
  • Azok a hallgatók, akik a kurzust a korábbi félévi tanulmányaik során teljesítették, részt vehetnek, amennyiben van szabad hely, de kreditet nem kapnak érte.
  • Amennyiben a tárgyat a meghirdetett időben teljesíti a hallgató, abban az esetben a tárgy gyakorlati jeggyel zárul, 2 kreditet kap érte.
  • A Rekreáció szakcsoport által meghirdetett választható tárgyat: osztatlan tanárképzésben „természetjáró túra” illetve többi szakon „gyalogos túranapok” néven a tanulmányai alatt minden hallgató csak egyszer veheti fel és egyszer teljesítheti a megadott kreditért.

Jelentkezés feltételei:

  • Bejelentkezés a neptunon keresztül
  • A választható tárgy költségeinek befizetése határidőig neptunon keresztül

A tárgy regisztrálása a neptunban:

  • A túra teljesítése után a jegybeírás megtörténik.
  • Azok a hallgatók, akik nem teljesítik, de felvették a tárgyat,”aláírás megtagadva” bejegyzést kapnak a neptunban.  A meghirdetett kurzusról hallgatót törölni nem lehetséges! A befizetett összeg a szállás ellátás térképvásárlás céljaira fordítódik és előre jelezzük, hogy nincs mód visszatérítésre a megrendelt szolgáltatásokból.

Puhány, kreditvadász kalandorok kérem kíméljenek meg és ne jelentkezzenek erre a kurzusra! Teljesítménytúra a program és a menettempó, ebből is táplálkozó óriási élménnyel.

A túra költsége 6500 Ft, amely tartalmazza a turistaház- jellegű vagy vendégházas szállást,(bejelentkezők létszámától függően) komplett vacsorát és reggelit, továbbá a térképeket és a GPS-készülékek betanítását, üzemeltetését. Nem tartalmazza a napközbeni étkezést (szombati és vasárnapi ebéd), illetve nem tartalmazza az utazás költségeit (amely 50 %-os kedvezménnyel fejenként oda-vissza vonattal kb. 4500 Ft + IC gyorspótjegy és kb. 560 Ft vagy 840 Ft miskolci helyi közlekedés. Későbbi egyeztetés alapján szóba jöhet tele-kocsikkal történő utazás is, Miskolc- Majális park közelében kell majd találkozni és másnapig parkolni.

Vásárlási lehetőségre ne számítsanak a túra alatt.

Minimum hallgatói létszám: 12 fő, maximum hallgatói létszám: 40 fő.

Az „Őszi teljesítménytúrák a Bükkben” tervezett programja:

  • A túra alatt a csodálatos Bükk-hegységben Magyarország egyik legszebb látványa, Lillafüred esik utunkba mindkét napon, és a legmagasabban fekvő falvak egyikében, Bükkszentkereszten éjszakázunk.
  • A túra normál állóképességgel teljesíthető, az első nap kb. 19 km-t és 1000 méternyi szintkülönbséget teszünk meg 3 hegy megmászásával, míg a másodikon 20 km-t gyalogolunk, 600 méternyi emelkedővel, és közben egy tájékozódási feladat megoldásával.  
  • Útvonalunk 1. nap: Miskolc Majális Park, Kecskelyuk-barlang, Szurdok-erdők, Mésztufa zúgó,  Lilla barlang,  Hámori-tó Ny-i vége, Létrás tető, Vesszős völgy, Lillafüred, Fehérkő-lápa, síugrósánc nyomai, Bükkszentkereszt.
  • Útvonalunk 2. nap: Bükkszentkereszt, S tanösvény kör mész- és szénégetőkkel, Tájékozódási gyakorlat, Hollós rét, Őrhegy tető kéktúra, IV. Béla emlékkő, Bükkszentkereszt, Száraz-Szinva völgy, Szinva és Bársonyos források, Lillafüred, Szép-kilátás, Szeleta gerinc, Molnár-szikla, Majális Park.

Utazási terv vonattal és 1. számú helyi autóbusszal Miskolcon

  • szeptember 15. szombat: Budapest Keleti pu 6,55 IC érk. Miskolc 9,10, 1-es autóbusz max 1 óra, túra tervezett kezdete 10,10
  • szeptember 16 vasárnap: helyi közlekedés szerencsére bízva, vonat indulások Miskolc Tiszairól: 16,45 (érk Bp 19,05); majd 17,45 , 18,45 …

Túravezető: Dr. Dosek Ágoston

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!