Teljesítménytúra a Mátrában
2019. szeptember 2.Rekreáció Tanszék

Választható természetjáró túra osztatlan tanárképzés számára és választható gyalogos túranapok minden más képzés számára 2019-2020 /I. (őszi félév).

Teljesítménytúra (Mátra)

A választható kurzus időpontja: 2019. október 19-20. (szombat, vasárnap).

Feltételek:

  • A kurzust bármelyik képzés hallgatója felveheti, az osztatlan képzés számára 22 főnek, a többi szak számára további 20 főnek van lehetősége bejelentkezni.
  • Határidő, és a jelentkezés módja:  a neptunon meghirdetett felületen bejelentkezés és a kiírt összeg befizetése a neptunba szeptember 14-ig!  A befizetést követően a szállás ellátás megrendelése miatt nincs mód az összeg visszafizetésére!
  • Azok a hallgatók, akik a kurzust a korábbi félévi tanulmányaik során teljesítették, részt vehetnek, amennyiben van szabad hely, de kreditet nem kapnak érte.
  • Amennyiben a tárgyat a meghirdetett időben teljesíti a hallgató, abban az esetben a tárgy gyakorlati jeggyel zárul, 2 kreditet kap érte.
  • A Rekreáció szakcsoport által meghirdetett választható tárgyat: osztatlan tanárképzésben „természetjáró túra” illetve többi szakon „gyalogos túranapok” néven a tanulmányai alatt minden hallgató csak egyszer veheti fel és egyszer teljesítheti a megadott kreditért.

Jelentkezés feltételei:

  • Bejelentkezés a neptunon keresztül
  • A választható tárgy költségeinek befizetése határidőig neptunon keresztül

A tárgy regisztrálása a Neptunban:

  • A túra teljesítése után a jegybeírás megtörténik.
  • Azok a hallgatók, akik nem teljesítik, de felvették a tárgyat,”aláírás megtagadva” bejegyzést kapnak a neptunban.  A meghirdetett kurzusról hallgatót törölni nem lehetséges! A befizetett összeg a szállás ellátás térképvásárlás céljaira fordítódik és előre jelezzük, hogy nincs mód visszatérítésre a megrendelt szolgáltatásokból.

Puhány, kreditvadász kalandorokkérem kíméljenek meg és ne jelentkezzenek erre a kurzusra! Teljesítménytúra a program és a menettempó, ebből is táplálkozó óriási élménnyel.

A túra költsége 9 000 forint, amely tartalmazza a modern galyatetői öko-turistaházban történő szállást ágyneműhasználattal, kétfogásos vacsorát, majd másnap reggelit, továbbá a térképeket és a GPS-készülékek betanítását, üzemeltetését. Nem tartalmazza a napközbeni étkezést (szombati és vasárnapi ebéd), illetve nem tartalmazza az utazás költségeit.

Minimum hallgatói létszám: 12 fő, maximum hallgatói létszám: 42 fő.

„A Mátra bércein” túra programja:

  • A túra első napján terv szerint Pásztóról Ágasváron, Mátraszentistvánon és Piszkés-tetőn át Galyatetőig túrázunk fel.
  • Másnap a Kékestetőt érintve Mátrafüredig csodáljuk az őszi természet szépségeit.
  • A túra normál állóképességgel teljesíthető, az első nap kb. 22 km-t és 1060 méternyi szintkülönbséget teszünk meg, szinte folyamatos emelkedéssel, míg a másodikon 18 km-t gyalogolunk, 580 méternyi emelkedővel, és lefelé egy tájékozódási feladat megoldásával. 
  • Találkozó:  2019 október 19-én szombaton Pásztó vasútállomáson, ahonnan legkésőbb 11,00 órakor tervezzük az indulást  (a menetrendi információkat a bejelentkezettek számára később pontosítjuk, a regisztrált létszámtól függően).

Utazási terv: vonattal (esetleg busszal) oda, busszal haza. Az utazás önállóan szervezendő, az instrukciókat a résztvevők időben megkapják.

Túravezető: Dr. Dosek Ágoston

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!