Vajda Anna, a friss TF-diplomás édesanya
2023. március 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Átvette diplomáját a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen Vajda Anna, a XXI. század egyik legtehetségesebb magyar kosárlabdázója, a soproni és a pécsi együttes kiemelkedő alakja. A profi pályafutását 2017-ben befejezett játékos, aki idehaza és Csehországban is nyert bajnoki aranyérmet.

Kupát pedig Magyarország mellett Törökországban és Spanyolországban – BA edzői szakon végzett, s mint mondta, rengeteg új ismerettel gazdagodott.

„Az utolsó évemet már gyerek mellett, anyaként csináltam végig a TF-en, jó nagy kihívás volt – mondta megkeresésünkre a 38 esztendős, rokonszenves kosarascsillag. – Fontos volt számomra a képzés elvégzése, rengeteget tanultam, különösen a szemléletmódokról tanultam rengeteget. Felnőtt fejjel egészen más volt egyetemre járni, nagyon élveztem.”

Természetesen nem távolodott el szeretett sportágától, a BEAC-nál előbb utánpótláscsapatot irányított, majd a felnőtteknél másodedzőként segítette a női együttest, jelenleg is a klub alkalmazottja.

„A felnőttcsapat mellett segédkezem – folytatta Vajda Anna, akitől megkérdeztük, követi-e a TFSE-MTK szereplését a magyar élvonalbeli bajnokságban. – Hogyne! Ellenfélként egészen közelről is tapasztalhattam a TFSE-MTK játékerejét, és pontosan tudom, hogy milyen eredményeket ért el az elmúlt években. Rendkívül jó csapat, amelynek játékán megmutatkozik Magyar Bianka vezetőedző munkája, megsüvegelendő mindaz, amit elért az együttesével.”

Kérdésünkre válaszolva elmondta: hobbiból sem kosárlabdázik már, számára most nincs fontosabb az anyaságnál.

„Kétéves a kisfiam, édes, eleven fickó, most is órákba telt, mire elaltattam.”

Az élet legszebb hivatásához jó egészséget kívánunk neki, a kosárlabda kapcsán pedig azt, hogy legyen olyan sikeres edző, mint amilyen játékos volt!

Vajda Anna a friss TF diplomás édesanya

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!