Tanul és dolgozik is a TF-en a röplabdázó Budaházy Boglárka
2022. október 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Győzelemmel kezdte a 2022–2023-as idényt a TFSE női röplabdacsapata, miután a Magyar Kupa első fordulójában 3:1-re legyőzte a BVSC-Zuglót. Mindkét együttes a hazai NB I-ben, vagyis a második vonalban szerepel (az Extraliga jelenti az élvonalat). A zuglóiak az előző évad végén jutottak fel, ezért is volt kissé ismeretlen ellenfél a TFSE számára.

Tanul és dolgozik is a TF-en a röplabdázó Budaházy Boglárka

fotó: TFSE

A TF D-termében megrendezett összecsapás első játszmáját a BVSC nyerte meg, a házigazda azonban megrázta magát, nagy erőket mozgósítva fordított, s végül 3:1-re győzött. Joel Herrera vezetőedző gárdája kedden játssza a visszavágót, továbbjutása esetén a következő fordulóban, október 26-án az extraligás Békéscsabával csap össze a Magyar Kupában.

A TFSE egyik meghatározó játékosa Budaházy Boglárka, aki a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportszervező szakán harmadéves hallgató, s mellette a Sportvizsgaközpontban dolgozik.

„Jövő hét végén rajtol a bajnokság, már arra készülünk – mondta megkeresésünkre kedvesen a 21 esztendős röplabdázó. – Az előző két idényben egyaránt másodikok lettünk az NB I-ben, szeretnénk legalább ilyen jó eredményt elérni az előttünk álló évadban, egyúttal mindent megteszünk a feljutást garantáló első hely megszerzése érdekében.”

A 2022–2023-as bajnokságban nem lesz rájátszás, ráadásul az extraligás klubok korosztályos együtteseivel bővült a másodosztály mezőnye. Igaz, ezek a fiókcsapatok nem juthatnak fel, hiába végez közülük bármelyik az első helyen. Úgyhogy minden meccsnek óriási jelentősége lesz.

„Sajnos nem vagyok túl magas, ami behatárolja a lehetőségeimet a sportágban – folytatta Budaházy Boglárka. – Mindenesetre nagyon szeretek röplabdázni, addig csinálom, amíg örömömet lelem benne. Minthogy a tanulás mellett dolgozom is a TF-en, a lehető legszélesebb kapcsolatrendszer kialakítására törekszem, ami később remélhetőleg a hasznomra válik. Nem sürget az idő. S mint már említettem, a röplabdázás boldoggá tesz, így arra is nagy figyelmet fordítok másik két fontos tevékenységem mellett.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!