Úszás: Kós Hubert aranyérmet szerzett az Eb-n
2022. augusztus 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kós Hubert elsőként csapott a célba a férfi 200 méter vegyes döntőjében a római úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján. Övé volt a legjobb reakcióidő a rajtnál, 100 méternél fél testhosszal vezetett, s bár 150-nél, a mellúszó résztáv után második volt, a befejező 50 méteren, gyorson mindenkit lehajrázott, így 1:57.72-es időeredménnyel megnyerte a számot.

Kós Hubert aranyérmet szerzett az Eb-n

A 19 éves sportolóról júniusban már írtunk, miután a budapesti világbajnokságon 200 méter vegyesen hatodik lett (1:57.26). Kós Hubertnek ugyanis dr. Rácz Levente, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Kineziológiai Tanszékének vezetője az erőnléti edzője. Az ismert és elismert sportszakember csaknem öt éve dolgozik vele, tehetséges, jó alkatú, elhivatott, belülről motivált, úszásra termett versenyzőként jellemezte tanítványát.

Rácz Levente a júniusi vb idején így fogalmazott Kós Hubert jövőjével kapcsolatban: „Úgy gondolom, nagyon sok tartalék van még benne, erényei lehetővé teszik számára, hogy a világ legjobbjai közé emelkedjen. Pillangó-, a hát- és a gyorsúszó technikája egyaránt kiváló, ráadásul kiemelkedően rajtol. A mellúszásban és az erőnléti felkészítés terén jelentős fejlődési lehetőségei vannak. Mindent megteszünk, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából.”

Íme az eredmény: Kós Hubert immár Európa-bajnok!

fotó: nso.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!