Magyarország és a Testnevelési Egyetem büszkesége: Ekler Luca
2021. szeptember 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Parádésan szerepeltek sportolóink a múlt hét végén befejeződő tokiói paralimpián, a magyar küldöttség hét arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet hozott haza a Távol-Keletről.

Magyarország és a Testnevelési Egyetem büszkesége: Ekler Luca

A kiemelkedő eredményességhez hozzájárult Ekler Luca, a Testnevelési Egyetem büszkesége is: a rekreációszervező-egészségfejlesztő diplomáját már megszerző, jelenleg pedig az edzői mesterképzésre járó klasszisunk T38-as kategóriában világcsúccsal nyerte meg a távolugrást (563 centiméter), míg 100 méteres síkfutásban negyedik, 400 méteren ötödik lett.

„Hihetetlen érzés, hogy Magyarországot képviselve egy egész nemzetet tettem büszkévé, megannyi embernek örömet szerezve egyúttal – mondta megkeresésünkre a 22 esztendős versenyző, aki sikerekben eddig is gazdag pályafutása első paralimpiáján szerepelt most Tokióban. – És ugyancsak jó érzéssel tölt el, hogy az olimpiai bajnoki cím megszerzésével valóra váltottam az álmomat. De nem csupán a távolugrást követően voltam elégedett, hanem mindkét futószámom után is, mert pontosan tudom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem. Mindegyik versenyszámot nagyon élveztem, boldogan, mosolyogva mentem le a pályáról. Az évek során megtanultam, nem szabad mások elvárásaival foglalkozni, azokat félre kell tenni, hiszen az számít, amit önmagammal szemben támasztok elvárásként. És hát az nem csekélység. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy mindez megadatott nekem.”

Ekler Luca elmondta: noha a szigorú járványügyi előírások miatt nem lehetettek nézők az olimpián, magyar sporttársai, valamint más nemzetek sportolói ott voltak a lelátókon, úgyhogy nem maradt teljesen üres az atlétikai aréna. A folyamatos tesztelések, no meg az úgynevezett buborék pedig nem okozott neki hátrányt, mint ahogyan szerinte másoknak sem, hiszen tudták jól, mire kell majd (fel)készülniük, s ennek szellemében alakították ki programjukat, edzéstervüket.

Tokióból hazatérve nincs ideje a lazításra, egymást követik a különböző felkérések, amelyekre örömmel mond igent. Mi több, más munkája is van ezekben a napokban.

„Elvállaltam egy feladatot az Eucharisztikus Kongresszuson, a rendezvény önkéntes hírnöke vagyok, a minap a cserkészeknél jártam. Egészen felemelő, amikor látjuk és érezzük, hogy mennyi mindenben tudunk segíteni az embereknek” – zárta szavait a példaértékű magyar sportember.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!