Ötkarikás formaruhát kaptak a TF önkéntesei
2024. június 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Fontos szerepet töltenek be a TF önkéntesei az utcai sportok olimpiai kvalifikációs sorozatának Budapesti állomásán.

Június 20. és 23. között rangos és páratlan esemény házigazdája Budapest, közelebbről a Ludovika Campus. Négy új olimpiai sportág, a BMX a freestyle, a breaking, a sportmászás és gördeszka olimpiai kvalifikációs sorozatának (OQS) Sanghaj utáni állomásának versenyei zajlanak hazánkban, jelentős TF-es közreműködéssel, mivel az eseményre a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Önkéntes és Fenntarthatósági Irodája 500 önkéntest biztosít.

Az önkéntesek már múlt vasárnap megkezdték a közreműködést és azóta is folyamatosan jelen vannak a helyszínen, rengeteget tesznek azért, hogy az esemény a magyar sportrendezvény-szervezés múltjához és az önkéntesek korábbi kiemelkedő elismeréseket hozó közreműködéséhez méltó legyen.  

Ötkarikás formaruhát kaptak a TF önkéntesei 1

A programról és az eddigi tapasztalatokról dr. Perényi Szilviát, az önkéntesprogram igazgatóját, a Sportmenedzsment Tanszék docensét kérdeztük.

"Múlt hét vasárnap egy helyszínbejárással kezdődött számunkra ez az izgalmas esemény – mondta el Perényi Szilvia.  Lelkes és elkötelezett TF-es csapatunk és koordinátoraink közel 400 önkéntest vezettek körbe a helyszínen. Az önkéntesek mindeközben az építésben, az érkeztetésben és akkreditációs központ kialakításában már megkezdték közreműködésüket.”

Az egyetem oktatóját, aki a legrutinosabb hazai önkéntesprogram-szervező szakember, arra is megkértük, mondja el, hogy néz ki egy nap egy olimpiai színvonalú eseményen.

Ötkarikás formaruhát kaptak a TF önkéntesei 4

„Önkéntescsapatunk reggel 6.45-kor kezdi a közreműködést. Fogadják a versenyzőket, eligazítják a helyszínre érkezőket, nézőket, stábtagokat és mindenkit, aki a versenyre érkezik. Emellett természetesen tájékoztatást adnak, tehát pontosan tudják, mi hol, merre és mikor van, de a négy sportág helyszínein segítenek a verseny lebonyolításban is. A sportmászás versenyei során az önkétesek tevékenyen részt vettek például az útvonalak kiépítésben, a fogások tisztításában és a biztosítás kialakításában is. Emellett ott vannak a sportági bemutatóknál, ahol az érdeklődők kipróbálhatják ezeket az újszerű fantasztikus sportágakat is. Nagyon sokrétű, színes és élvezetes munka ez.”

Ötkarikás formaruhát kaptak a TF önkéntesei 2

A beszélgetésből az is kiderült, hogy az önkéntesek büszkén és lelkesen fogadták, hogy az ötkarikával ellátott ruhájukon az olimpia színek közül ők kapták a sárgát, a zöld a koordinátoroké és a TF-hez is méltó kék szint az Önkéntes és Fenntarthatósági Iroda munkatársai viselhetik. Az olimpiai öt színből három tehát az Önkéntes Program résztvevőinek jutott, talán mindez jelzi, hogy mennyire fontos az önkéntesség egy olimpiai szintű, meg általában egy komoly sportrendezvényen belül.

„Büszkén viseli mindenki a formaruháját, amely egy valóban nagyon menő baseballsapka is kiegészít – mondta el Perényi Szilvia.”

Ötkarikás formaruhát kaptak a TF önkéntesei 3

Az önkéntescsapat tagjai megkapták az MBH Bank külön ajándékát is és emellett rengeteg szép elismerést. A különböző területek képviselői: sportolók, a Nemzetközi Szövetségek és a Nemzetközi Olimpia Bizottság is nagy elismeréssel beszélnek az önkéntesek közreműködéséről, és nagyon hálásak az önkéntesek jelenlétért, segítségért.

Thomas Bach, a NOB elnöke csütörtöki látogatása során megállt és beszélt is az önkéntesekkel, ami megtisztelő és motiváló is egyben. 

Ötkarikás formaruhát kaptak a TF önkéntesei 5

Köszönjük a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Önkéntes és Fenntarthatósági Irodájának a szervezést, a közel 500 önkéntes munkáját. Kitartást és remek versenyt kívánunk a hétvégére - is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!