A TF vezetőség után a Sport-táplálkozástudományi Központ munkatársai is Kölnbe látogattak
2024. június 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Igazi „win-win” kimenetelű az együttműködés a kölni Deutsche Sporthochschule Doppingprevenciós Kutató Központ és a TF Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma között.

A júniusi időszakban Köln nemcsak a hamarosan kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságnak otthont adó városok egyike, hanem fontos stratégia úticél volt egyetemünk több delegációja számára. A TF vezetőségének látogatását szorosan követte az Erasmus+ Staff Mobility program nyújtotta lehetőség következtében a Sport-táplálkozástudományi Központ igazgatója, dr. Szilágyi-Utczás Margita és laboratóriumvezető-helyettese, dr. Pálinkás Zoltán egyeztetése a kölni Deutsche Sporthochschule Biokémiai Intézetének igazgatójával, dr. Mario Thevis professzorral és kollégájával dr. Uta Mareckkel.

A látogatás eredményeként a két, az étrend-kiegészítők doppinganalízisével foglalkozó, hasonló vizsgálati profillal rendelkező, ISO/IEC 17025:2018 szabvány szerint akkreditált laboratórium nemzetközi összeméréseket fog végezni egymással, mely mindkét fél számára biztosítja az akkreditációjukhoz szükséges jártasságigazolást. A TF munkatársai az étrend-kiegészítők vizsgálatára és prevenciós kutatások végzésére szolgáló részlegeken kívül betekintést nyerhettek még a kölni Deutsche Sporthochschule égisze alatt működő WADA akkreditált laboratóriumi részleg munkájába is, ahol már gőzerővel készültek a labdarúgó Európa-bajnokság mintáinak fogadására.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!