Távol-Keleten járt az Egyetem rektora, Sterbenz Tamás
2024. június 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hat napra, villámlátogatásra Vietnámba és Indonéziába utazott prof. dr. Sterbenz Tamás rektor. Útja során fontos egyetemi partnerekkel találkozott, és számos értékes szakmai kapcsolatot alapozott meg és épített tovább.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora nemrég tért vissza távol-keleti útjáról, amelynek során Vietnámban, Ho Shi Minh-városban, majd dr. habil. Kádár Judit nemzetközi igazgatóval Indonézia fővárosában, Jakartában járt.

Ho Shi Minh-városban Nguyen Nam Nhan, a vietnámi Kulturális és Sportminisztérium igazgatóhelyettese fogadta Sterbenz Tamást és Lehőcz Gábor főkonzult, aki korábban a TF kancellárhelyetteseként dolgozott. A találkozón a résztvevők megvitatták, milyen együttműködési lehetőségeket látnak az edzőképzés és a versenysport fejlesztése, valamint a sporttudomány és technológia transzfer gazdagításának területén.

Sterbenz Tamás így nyilatkozott a megbeszélésekről:

„Kölnből utaztam egy röpke, ám igen hasznos megbeszélésre Vietnámba. A találkozót volt kiváló kollégánk, Lehőcz Gábor főkonzul szervezte, amit ezúton is köszönök. Két fontos tárgyalásom volt: az egyik a Kormányhivatallal, amelyen arról egyeztettünk, miként tudnánk a hozzájuk tartozó szervezeteket oktatással segíteni, sportmenedzsmentben, táplálkozástudományban és sportpszichológiában. A találkozón Nguyen Nam Nhan, a Kulturális és Sportminisztérium igazgatóhelyettese aláhúzta: szeretné, ha a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem együttműködne Ho Si Minh-város vezetőinek és edzőinek rövid és hosszú távú sporttudományi képzésében. A másik megbeszélésen Ho Shi Min-város sportegyetemén tárgyaltunk a rektor úrral és közvetlen kollégáival. Itt egy hagyományos egyetemek közti kapcsolatról egyeztettünk, két korábbi látogatás után, amikor kollégáim tárgyaltak a helyszínen, most már több lépcsőben. Véleményem szerint ezek a lehetőségek ígéretesek a TF számára. Ezt követően Jakartában az Indonéz-Magyar Sportfórumon vettünk részt. Erre az eseményre dr. Kádár Judit nemzetközi igazgató is Indonéziába érkezett. Öt indonéz sportegyetemmel tárgyaltunk a lehetséges hallgatócserékről, oktatásról és kutatói közös programokról. Fontos eleme volt ennek a megbeszélésnek – amelybe itthonról prof. dr. Radák Zsolt és dr. Kopper Bence is bekapcsolódott – a Doktori Iskola és a Sporttudományi Alapszak szerepe a körvonalazódó együttműködésben.”

Távol Keleten járt az Egyetem rektora Sterbenz Tamás 01

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!