BOM-ösztöndíjat vehetett át Kiss Péter és Tóth Eszter
2024. május 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF két hallgatója, Kiss Péter és Tóth Eszter ünnepélyes keretek között vehette át a TF-en a BOM Alapítvány által odaítélt ösztöndíjat.

Újabb rangos esemény házigazdája volt intézményünk. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) Róma termében tartotta kuratóriumi ülését szerda délután a BOM Alapítvány, amely immáron 19. éve dönt tanulmányi ösztöndíjak sorsáról.

Az ösztöndíjat azoknak a fiatal sporttehetségeknek ítélik oda, akik versenyzőként már bizonyítottak nemzetközi korosztályos versenyeken, ugyanakkor anyagi támogatásra van szükségük felsőfokú tanulmányaik folytatásához.

A pályázatra olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezhetnek, akik élsportolói karrierjük mellett önköltséges vagy állami finanszírozással folytatnak egyetemi tanulmányokat.

BOM ösztöndíjat vehetett át Kiss Péter és Tóth Eszter 2

A kuratóriumi ülést Szalay-Berzeviczy Attila elnök nyitotta meg, majd dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár mondott beszédet. Az államtitkár köszöntötte az ülés résztvevőit, kiváltképp azoknak a cégeknek és egyéb szervezeteknek a képviselőit, akik támogatják az alapítványt és ezen keresztül a sportot.

BOM ösztöndíjat vehetett át Kiss Péter és Tóth Eszter 3

„Az alapítvány mindig is számíthat a sportirányításra, az államtitkárság pedig ahol csak lehet, a létező minden platformon segíti az alapítvány munkáját, ezzel segítve, hogy az élsportot befejező fiatalok minél hamarabb megtalálják a számításukat a civil életben” – emlékeztetett.

A különböző éves beszámolók – könyvvizsgálói, főtitkári – után együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Sport és a BOM Alapítvány, majd az ülés zárásaként átadták az idei BOM-ösztöndíjakat.

BOM ösztöndíjat vehetett át Kiss Péter és Tóth Eszter 1

A díjazottak között szerepelt Kiss Péter paralimpiai bajnok és háromszoros paravilágbajnok kajakos, a TF rekreációs és életmód szakos hallgatója, valamint Tóth Eszter junior-világbajnoki bronzérmes, felnőtt és junior országos bajnok gyorskorcsolyázó, sportszervező szakos hallgató.

Fotó: Kelemen Ádám/Sportért Felelős Államtitkárság

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!