Izgalmak a szőnyegen és azon túl
2024. május 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Gurul a labda, libben a szalag, repül a buzogány és pörög a karika a Papp László Budapest Sportarénában! A junior (U16) versenyek után már a felnőttek is megkezdték szereplésüket a 40. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

A csillogó ruhák és izgalmas gyakorlatok közt sem lehet megfeledkezni a TF Önkéntes és Fenntarthatósági Irodájának szervezésében közreműködő önkéntesekről, hiszen a sportesemény minden szegletében találunk mosolygós, lelkes narancssárga pólós segítőket.

Számos különböző területen bizonyítanak, de meséljenek ők maguk az elmúlt napokról:

“Én a ritmikus gimnasztikából érkeztem, hatalmas megtiszteltetés a sportágamat ezen a szinten átélni, sok olyat tapasztalok önkéntesként, amit nézőként soha nem láttam volna. Az én feladatom az edzéshelyszínek felügyelete, itt tényleg bármi előfordulhat. Igazán beláthatok a kulisszák mögé, például előttem vasalják a szalagot és hajlakozzák a ruhákat. Izgalmas látni ezt a profizmust, örülök, hogy részese lehetek a rendezvénynek.”

“Média önkéntesként sokrétű a feladatom, ezért sosem unatkozom. Alapvetően a sajtó képviselőinek (például újságíróknak, fotósoknak vagy tévéseknek) segítünk, ha kell névsorokkal, az eredmények gyors kiosztásával, vagy épp a vegyes zónában fordítással. Eddig a kedvenc pillanatom, amikor a junior csapatverseny után csak többszörös fordítással sikerült interjút készíteni az érmesekkel: az azeri lányok egyike beszélt törökül, ezt egy kedves tolmács hölgy segítségével angolra váltottuk, amit én fordítottam magyarra a kérdező szakembernek. Mókásan, de hatékonyan beszélgettünk így négyen, biztosan sokáig emlékezni fogok erre az élményre.”

Rendkívül mozgalmas napokon vagyunk túl és a java még csak most jön! Ha tehetitek, látogassatok ki hétvégén ti is a Papp László Budapest Sportarénába, éljétek át a nemzetközi sportesemények fergeteges hangulatát. Ha pedig önkéntesként szeretnétek csatlakozni a következő rendezvényhez, keressétek az egyetem Önkéntes és Fenntarthatósági Irodájának kollégáit.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!