Lezárult a Föld Napja programsorozat a TF-en
2024. május 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Healthy Campus-projekt keretében egy hónapon át zajlott a Föld Napja programsorozat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.  

A programsorozat első állomását április 30-án rendezték az aulában, ahol 120 résztvevő és több jelentős kitelepült szervezet – Magyar Természetvédők Szövetsége, Humusz Szövetség, Felelős Gasztrohős Alapítvány, Zöldövezeti Társulás, HungAiry/HungaroMET, Nébih Maradék nélkül, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ – volt jelen. Az eseményen a fenntarthatóság égető kérdéseiről tartottak kerekasztal-beszélgetést.

A sorozat második állomásán, május 2-án az egyetem közelében található Sas-hegyre szerveztek sétát a TF dolgozói számára.

A programsorozatot több filmvetítés tarkította: május 8-án a „Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom”, május 13-án „A tölgy – az erdő szíve”, míg május 21-én, a sorozat zárásaként a „Vadlovak – Hortobágyi mese” című filmet mutatták be. Utóbbi kettő a lakosság számára is nyitott esemény volt.

Fotó: pixabay.com

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!