Helyszínbejárás és formaruha, avagy készen állnak az önkéntesek a budapesti ritmikus gimnasztika Eb-re
2024. május 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen működő Önkéntes és Fenntarthatósági Iroda jelentős szerepet játszik a május 22. és 26. között sorra kerülő budapesti ritmikus gimnasztika Eb önkénteseinek szervezésében.

Ismét rangos sporteseménynek ad otthont hazánk: 2024. május 22. és 26. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik a 40. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen működő Önkéntes és Fenntarthatósági Iroda szervezésében ezúttal 350 önkéntes, 15 különböző feladatterületen tevékenykedik, hogy az érkező sportolókat és a nemzeti delegációkat a legmagasabb színvonalú kiszolgálás várja.

Helyszínbejárás és formaruha avagy készen állnak az önkéntesek a budapesti ritmikus gimnasztika Eb re 1

A pünkösdi hétvége már az előkészületekről szólt, hiszen felállt az önkéntesközpont, és hétfőn folytatódott az önkéntesek képzése. Ennek részeként helyszínbejárás során ismerhették meg a Papp László Budapest Sportaréna elrendezését és a feladatokat, többek között a média, VIP, versenyrendezés, sportprezentáció területeit és az adott pozíciókban rájuk váró folyamatokat. Emellett kiosztották a rendezvény arculatához illeszkedő formaruhákat és a belépési jogosultságokat igazoló akkreditációs kártyákat is.

„Nagy örömmel tölt el, hogy a különböző generációk képviselői remekül szót értenek. Már most látni, hogy sokéves rutinnal rendelkező, visszatérő önkéntesek és a sportág szeretete miatt jelentkező „újoncok” milyen jól egészítik ki egymást és alkotnak egy csapatot. A sporttudományi képzésekben tanuló egyetemi hallgatók – köztük TF-es edzők, rekreáció- és sportszervezők rendkívül értékes szakmai tapasztalatot szerezhetnek, hiszen első kézből tapasztalják meg egy nemzetközi sportesemény teljes lebonyolítását a helyszínek berendezésétől, a verseny operatív részén át a bontásig” – mesélte lelkesen dr. Perényi Szilvia, az RGEB2024 önkéntesprogram vezetője, a TF oktatója és a TF új Önkéntes és Fenntarthatósági Iroda munkatársa.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!