Marco Rossi is előadást tartott az MLSZ TF-en tartott konferenciáján
2024. május 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csütörtökön a TF-en rendezték az MLSZ III. Erőnléti és Sporttudományi Konferenciáját, amelyen a TF oktatója, Schuth Gábor és Marco Rossi szövetségi kapitány az edző és az erőnléti edző együttműködéséről értekezett.

Kezdjük rögtön a legfontosabbal! Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) immáron harmadik alkalommal rendezte meg egyetemünkön erőnléti és sporttudományi konferenciáját. Mondanunk sem kell, hogy ismételten telt ház előtt.

Egy asztalnál Marco Rossi szövetségi kapitánnyal a TF en 1

Mindez annak tükrében is fontos, hogy csupán egyetlen hónap van hátra a németországi labdarúgó Európa-bajnokságig, amelyen a magyar nemzeti tizenegy is fellép, és a honi szövetség ismét úgy döntött, hogy a TF-re hozza egyik legjelentősebb szakmai konferenciáját, amely akár a mieink sikeres Eb-szereplését is segítheti.

És az MLSZ nemcsak egyik fontos rendezvényét, hanem magát Marco Rossi szövetségi kapitányt is idehozta, aki magyarul üdvözölte a jelenlévőket: "Jó napot mindenkinek!" A délutáni szekcióban az olasz szakember a TF-en végzett Schuth Gáborral, a válogatott erőnléti edzőjével tartott külön előadást a vezetőedző és erőnléti edző együttműködéséről – ki-ki a maga aspektusából.    

MLSZ konf

Rajtuk kívül meghallgathattuk még dr. Tim Gabbett alkalmazott sporttudományi szakembert, Adam Owen másodedzőt, aki már több neves európai klubnál is megfordult, valamint Rui Lopes erőnléti edzőt.

A közönség soraiban pedig olyan neves szakemberek és korábbi válogatott játékosok ültek, mint Bozsik Péter, Máté Csaba, Csank János, Véber György, Róth Antal, Szokolai László, Vincze „Pilu”, Kondás Elemér vagy éppen a labdarúgó Magyar-kupa újdonsült győztese, a Paks vezetőedzője, Bognár György.  

Őszintén reméljük, hogy a május 16-i rendezvényen elhangzottak hozzájárulnak nemzeti válogatottunk sikeres Eb-szerepléséhez, amelyhez – és milyen jó is ezt kimondani – a korábbi TF-es Schuth Gábor is nagyban hozzájárulhat.

A konferencia teljes programját ide kattintva olvashatjuk el. 

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!