RG Eb 2024: Célegyenesbe fordult az önkéntesek képzése
2024. május 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Már csak néhány nap, és a ritmikus gimnasztika kontinensbajnokságon bizonyíthatnak a TF Önkéntes és Fenntarthatósági Irodájának önkéntesei.

Alig néhány nap választ el bennünket a 2024-es ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság kezdetétől. Ennek megfelelően múlt hét szombaton újabb mérföldkőhöz érkezett a felkészülés a versenyre. Ez pedig nem volt más, mint az eseményre jelentkező önkéntesek online képzése, amelynek során az előadók bepillantást nyújtottak a verseny előkészületeibe és az elvégzendő feladatokba.

Az esemény önkéntesprogramjának szervezésében és lebonyolításában a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Önkéntes és Fenntarthatósági Irodája vesz részt, így a képzés házigazdájaként dr. Perényi Szilvia köszöntötte az önkénteseket és a képzés előadóit. A tréninget Tari András, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnökségi tagja nyitotta meg, aki bemutatta a sportágat, illetve hazai eredményeit, szervezeti és versenyrendszerét.

RG Eb 2024 Célegyenesbe fordult az önkéntesek képzése 1

Kovács Andrea versenyigazgató bemutatta a küzdelmek helyszínét és a lebonyolítás rendjét, valamint kitért a különböző feladatkörökre.

“Az önkéntesek képzése rendkívül fontos része minden nagy sporteseménynek, mivel ezek a lelkes és elkötelezett emberek a verseny sikeres lebonyolításának kulcsfontosságú szereplői” – emelte ki a versenyigazgató.

Fráter Viktória, az NRÜ operatív vezetője, háromszoros olimpikon ritmikus gimnasztikázó már az operatív lebonyolítás legfontosabb területeiről beszélt, amelyek, mint mondta: “Biztosítják a zökkenőmentes és magas színvonalú eseményt.”

Az önkéntesek képzésével a sportesemény előkészítése célegyenesbe fordult. Mint tudjuk, a tréning segít abban, hogy az önkéntesek magabiztosan és hatékonyan tudjanak segíteni az Eb során. Bízunk benne, hogy együtt mindenki számára kellemes és emlékezetes ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot szervezünk.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!