A MOB érdemérmét kapta Mocsai Lajos
2024. május 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén érdeméremmel jutalmazta prof. dr. h. c. Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökét.

Szombaton délelőtt a Danubius Hotel Héliában tartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). Az eseményen összesen 16 napirendi pontról szavaztak az egybegyűltek, és szó esett többek között a közelgő párizsi olimpiáról és a TAO-rendszerről is.

Gyulay Zsolt MOB-elnök beszámolója után átadták a bizottság különböző kitüntetéseit, így az érdemérmeket is. Ami számunkra különösen öröm, hogy a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos is a kitüntettek között szerepelt olyan neves sportolók, sportszakemberek társaságában, mint dr. Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa vagy éppen dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Magyar Edzők Társaságának alelnöke.

Azt se hallgassuk el, hogy MOB-életműdíját kapott az 1966-ban a TF-en szakedzői diplomát szerzett Török Ferenc olimpiai és világbajnok öttusázó, a Szöulban olimpiai aranyérmet nyert férfi öttusacsapat szövetségi kapitánya.

Fotó: Árvai Károly

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!