Nívós konferencián vett részt több TF-es kötődésű edzőlegenda
2024. április 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A hétvégén a budai Várnegyedben megrendezett sporttudományos és innovációs konferencián kerekasztalvendégként volt jelen prof. dr. h. c. Mocsai Lajos kuratóriumi elnök és a TF-en is oktató dr. Kemény Dénes, illetve dr. Rátgéber László.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémián működő Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ (KSMK), a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány és a Batthyány Lajos Alapítvány szervezésében rendeztek színvonalas sporttudományos és innovációs konferenciát „Produktivitás, és ami mögötte van” címmel a budai Várnegyedben, immáron harmadik alkalommal. Az esemény fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt.

A konferencián több hazai edzőlegenda is részt vett, így dr. Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző, a TF oktatója, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke és dr. Rátgéber László, aki szintén a TF-en oktató.

A szakemberek a rendezvényt záró kerekasztal-beszélgetésen vettek részt, amelynek során többek között arról beszéltek, ki milyen tulajdonságok alapján választja, illetve választotta ki a tehetségeket, milyennek kell lennie egy jó szakembernek, valamint, hogy mi volt a különbség a régmúlt és a jelen között, milyen szakmai segítséggel gazdálkodhattak a legendás edzők mondjuk 20-30 éve, és milyennel napjainkban.

A közönség soraiban több TF-es hallgató is ült, sőt, egyetemünk hallgatója, Bábszky Gergely előadást is tartott.

Fotó: pecsaktual.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!