Szeptembertől ismét inkluzívsportoktató-képzés a TF-en!
2024. április 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ekler Luca vágya, hogy minél több szakember helyezkedjen el a parasport területén.

Még véget sem ért az első képzési időszak, de már tervben van a második. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem szeptembertől ismét inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzést indít, amelynek vezetője továbbra is Ekler Luca, a paraatlétika magyar világklasszisa. A Magyar Paralimpiai Bizottság által támogatott képzés célja a szakemberek felkészítése a sajátos nevelési igényű és fogyatékossággal élők oktatására, nevelésére, sportolásuk támogatására.

„Jelenleg tizenhét hallgatónk van – mondta megkeresésünkre Ekler Luca. – Sportszervezői és edzői diplomával érkezők is tanulnak nálunk, akárcsak testnevelők, gyógytestnevelők, gyógypedagógusok. Fontosnak tartjuk, hogy a megfelelő tudással felvértezve minél több szakember tudjon elhelyezkedni a parasport területén inkluzív oktatóként.”

A következő, szeptemberben induló képzésre már most lehet jelentkezni a TF Továbbképző Központ honlapján, a jelentkezési határidő július 10-én éjfélkor zárul. A Magyar Paralimpiai Bizottság támogatja a képzést, s az Allianz Hungária Zrt. támogatásával ösztöndíj programot hirdet az éves tandíj egy részének átvállalására.

A paraatlétikában olimpiai, világ- és Európa-bajnok Ekler Luca augusztus végétől a párizsi paralimpián szerepel, de a felvételi időszakban még a TF-en dolgozik. Természetesen kíváncsian várja a következő évfolyamot is.

„Tanítok az első évfolyamon, ez a szakma nekem még új, sok tapasztalatot kell még szereznem, de nagyon igyekszem – mondta a világhírű sportoló. – Nem csupán oktatói, hanem szervezői feladatokat is el kellett látnom, akadtak kisebb-nagyobb nehézségek, de munkatársaim hathatós segítségével átlendültünk rajtuk. Remélem, hamar összejön a remélt létszám a második évfolyamra is, hogy aztán megfelelően fel tudjak készülni a párizsi paralimpiára.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!