Sílécen, szánnal készül eljutni a Déli-sarkra a volt TF-es Neszmélyi Emil
2024. április 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Neszmélyi Emil ügyvéd, a TF korábbi hallgatója ezúttal nem a Mount Everestet, hanem a Déli-sarkot veszi célba.

Újabb, nem mindennapi „kiruccanásra” készül dr. Neszmélyi Emil, a TF korábbi hallgatója, az egyetlen magyar hegymászó, aki kétszer is meghódította a 8848 méter magas Csomolungmát, méghozzá a hegy északi és déli oldala felől. 

Most az Antarktisz széléről szeretné elérni a Föld legdélibb pontját, a Déli-sarkot. Két hónap alatt, sílécen, szánt húzva maga után, várhatóan mínusz 40-50 Celsius-fokban. Az ügyvéd már mind a hét földrész legmagasabb hegycsúcsát meghódította, ám ezúttal nem a magassággal, hanem a távolsággal kacérkodik: több mint ezer kilométer vár rá.

Mint ismert, Neszmélyi Emil 2016-ban TF-zászlóval a kezében ért fel a Mount Everest csúcsára. Mentális felkészülését dr. habil Lénárt Ágota, a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék korábbi vezetője segítette. 

A róla készült rövidfilmből – amelynek címe „Soha nem adom fel!”, és amelyben Lénárt Ágota is megszólal – többek között kiderül, hogyan készült Neszmélyi Emil legújabb kihívására, és mi mindennel kell szembenéznie ahhoz, hogy sikeresen teljesítse küldetését.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!