Hármas születésnap a TF-en!
2024. március 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vezetőit ünnepli a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem: Lénárt Ágota 65, Sterbenz Tamás rektor és Géczi Gábor pedig 56 éves lett ma.

A TF meghatározó alakjait ünnepeljük ebben a hónapban. Március 10-én töltötte be 70. életévét Mocsai Lajos, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, az intézmény korábbi rektora, a magyar kézilabdasport történetének legeredményesebb edzője, most pedig hármas születésnaphoz érkeztünk.

Ma, vagyis március 29-én dr. habil. Lénárt Ágota, a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék korábbi vezetője 65, prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora, valamint prof. dr. Géczi Gábor, a Sportmenedzsment Tanszék vezetője pedig 56 esztendős lett.

Lénárt Ágota hazánk elismert és népszerű sportpszichológusa, világklasszis sportolók szellemi felkészítője, no meg kiváló sportlövő. Szeretett sportágában kivételes koncentrációra és nyugalomra van szükség az eredményességhez. A TF rektora, a matematikatanár, szakedző végzettségű, közgazdaságtudományi doktor Sterbenz Tamás, akinek a sportmenedzsment és a döntéselmélet egyaránt szakterülete, válogatott kosárlabdázó volt. Kevesen tudják, hogy jó sakkozó is, ami nem csoda, mert mindkét sportágban különleges észjárásra van szükség, no meg precizitásra. A Sportmenedzsment Tanszék vezetője, Géczi Gábor professzor válogatott jégkorong-kapus volt, az ő „szakmája” is megterhelő szellemileg. Itt nemcsak a sportmenedzseri feladatokra, a hokira is gondolunk, hiszen bármelyik pillanatban a kapu felé süvíthet a korong, s nem csupán biztos lábakon kell állni a jégen, meg előre „lefényképezni” az agyban az ellenfél támadásvezetésének lehetőségeit, hanem egyúttal elviselni a terhet – szó szerint, hiszen a kapusfelszerelés nem 1-2 kilogrammot nyom.

Szokták mondani, minden ember annyi idős, amennyinek érzi magát, s bár egyikük sem öreg, biztosak vagyunk benne, hogy sportolóként megedzett agyuk működése miatt (is) fiatalabbnak érzik magukat 65-nél és 56-nál.

Isten éltesse őket sokáig egészségben, boldogságban!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!