Labdarúgóedző-képzés Erdélyben
2024. március 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Elindult a Sapientia Erdélyi Magyar Egyetem és a TF közös labdarúgóedző-képzése.

A Sapientia Erdélyi Magyar Egyetemen 2023 szeptemberében indult el a labdarúgóedzők képzése. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem segítségével magyar nyelven kezdődött el az oktatás Sepsiszentgyörgyön. A BSC szintű felkészítés célja a térség labdarúgó-szakembereinek kinevelése. A romániai akkreditációval rendelkező edzőképzés versenyképes diplomát ad, és munkalehetőséget kínál a szakon végző legjobb hallgatók számára.

A TF részéről Prukner László tanár úr vett részt a képzésben. Az órák megtartásán túl számíthattunk a Ferencváros korábbi vezetőedzőjének közreműködésére abban, hogy a székelyföldi labdarúgóközeg megismerhesse képzésünket. Prukner László 2023 őszén sikeres továbbképzést tartott a Sepsi OSK Labdarúgó Akadémián dolgozó edzők számára, ami hozzájárult a Sapientia és az OSK szakmai együttműködésének megkezdéséhez. 2024 március 13-án a Sapientia dékánja, dr. Náhlik András és az OSK elnöke, Diószegi László együttműködési szerződést írt alá, amely többek között lehetővé teszi a labdarúgó szakirányt választó hallgatók szakmai gyakorlatának lebonyolítását az OSK edzésein.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem támogatta edzőképzés a labdarúgás mellett cselgáncs és erőnléti edző szakirányokon is elindult. A TF elnöki és rektori vezetése kiemelten kezeli és támogatja határon túli magyar fiatal sportolók diplomához juttatását. Egyetemünkről már tíz szakember vesz részt ebben a misszióban.

Szöveg: dr. Freyer Tamás szakfelelős

Labdarúgóedző képzés Erdélyben

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!