Franciaország legjelentősebb sportintézetében jártunk
2024. március 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A párizsi Institut National du Sport, de l’Expertise et de la Performance-ban (INSEP) járt nemrég egyetemünk delegációja. 

Március 19-én a párizsi Nemzeti Sport Intézet Szakértői és Teljesítményközpontjában (Institut National du Sport, de l’Expertise et de la Performance, INSEP) járt dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes, dr. Sáfár Sándor, az Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ docense és Sztojalovszky Gabriella, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának koordinátora.

A találkozón az INSEP részéről Babak Amir-Tahmasseb (Nemzetközi Kapcsolatok igazgatója), Sean Grandillel (Nemzetközi Kapcsolatok koordinátora) és Bertrand Daillel (Performance Center igazgató) volt jelen. A megbeszélések célja az volt, hogy a felek együttműködést hozzanak létre a két intézmény között a sporttudomány terén, továbbá, hogy megerősítsék a kapcsolatot az INSEP és a TF között.

Az INSEP Párizs egyik legjelentősebb sportközpontja. Kiemelt célja, hogy a sportolók számára optimális körülményeket teremtsen a felkészüléshez a kiemelt nemzetközi versenyek, különös tekintettel az olimpiák előtt.

Franciaország legjelentősebb sportintézetében jártunk 1

Az INSEP az előttünk álló nyári olimpiai és paralimpiai játékok hivatalos nemzeti edzőközpontja, így az idő szűke miatt jelenleg korlátozott a lehetőség az együttműködésre. Ennek ellenére mindkét fél úgy véli, hogy számos területen tudnának együttműködni – erre a párizsi olimpia utáni időszakban térnek vissza. A felek szándéka, hogy a megállapodás a következő olimpiai ciklusra szóljon, amelyben az elképzelések szerint mindkét intézmény célja az lesz, hogy közös kutatásokkal segítsék élsportolóik minél jobb szereplését a különböző világversenyeken.

A látogatás során a TF delegációja részletesen megismerkedhetett az INSEP működésével és kapcsolatrendszerével, továbbá megtekintette a francia partner sportlétesítményeit. Utóbbiak közül az INSEP a vívó-, a cselgáncs- és a birkózóközpontot emelte ki sikeres példaként.

Az INSEP és a TF képviselői közötti kapcsolatok fejlesztéséről, illetve a konkrét együttműködési tervekről az olimpiát követő hónapokban várhatók további tárgyalások.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!