Te, mint a saját alvásod legjobb szakértője – alvásworkshop hallgatóknak és kollégáknak
2024. március 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A március 17-én tartott alvás világnapja alkalmából workshopra invitáljuk egyetemünk polgárait március 21-én, csütörtökön a Hepp Ferenc teremben.

Az egészséges élet három alappillére az étkezés, a testmozgás és az alvás. Utóbbi a közelmúltban jelentősen megváltozott társadalmunkban. Kevesebbet alszunk és rendszertelenebbül, mint régebben, jóllehet kritikus szerepe van életfunkcióink, fizikai és kognitív teljesítményünk, továbbá mentális egészségünk szempontjából is.

A március 21-én, csütörtökön 9.45 és 11.15 között a régi főépület Hepp-termében workshop keretében beszéljük át az alvással kapcsolatos ismereteket úgy, hogy közben mi, emberek leszünk középpontban. Megoldásközpontú megközelítést alkalmazva, csoportban fogunk dolgozni, ám mindenki saját alvásával, aminek ő maga a legjobb szakértője. 

Te mennyit aludtál eddigi életed során, ha napi nyolc órával számolsz? Hogyan csináltad, amikor igazán pihentető volt? Melyek azok az alvási szokások, amelyek segítenek neked, és melyek azok, amelyek nem? Ilyen és ehhez hasonló kérdések alapján lesz alkalmad végiggondolni, hogy mi az, amit már most úgy csinálsz, ahogy neked az a leghasznosabb, és mi az, amiben jól jönne a változtatás, akár a sporteredményeid, akár jobb életminőség elérése érdekében. 

Aludni ugyan nem fogunk együtt, de itt megálmodhatod a legpihentetőbb alvásodat.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Várjuk a hallgatók és a kollégák jelentkezését.

Jelentkezési határidő: 2024. március 19. 15:00 óra

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!