A 100 éves Tóth Dezsőt köszöntöttük
2024. március 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Főiskola Kutató Intézetének korábbi kutatóját, a 100 éves dr. Tóth Dezsőt otthonába köszöntötték a TF képviselői.

Dr. Tóth Dezső 1924. február 27-én született. Életpályáját a testnevelés és sport határozta meg: a Magyar Tornaszövetségben és a Magyar Birkózószövetségben dolgozott sportvezetőként, és hosszú ideig elnöke volt az akkor sikeres Magyar Súlyemelő-szövetségnek.

Nyugdíjba vonulásáig a Magyar Testnevelési Tudományos Tanács főtitkári tisztségét majd a Testnevelési Főiskola Kutató Intézetének igazgatói posztját is betöltötte. Századik születésnapján leányai, nevelt fia, unokái, dédunokái és négy ükunokája köszöntötte. Az utóbbiak közül a „legidősebb” szimplán ükpapinak szólítja.

Dr. Tóth Dezsőt otthonában köszöntötte fel a TF delegációja. Mikolovics Zsuzsa, az Alumni Iroda munkatársa két régi kollégát és TF Masters Club-tagot kért meg, hogy kísérje el a látogatásra.

Dr. Ozsváth Károly és dr. Fábián Gyula hosszú évekig dolgozott együtt a TF Kutató Intézetében Dezső bácsival. Mindketten örömmel vettek részt az ünneplésben, így vidáman és fesztelenül beszélgethettek az ünnepelttel.

Dezső bácsi meglehetősen tájékozott a TF-en történt változásokkal kapcsolatban: kérdezett az új létesítményekről, illetve a régi kollégákról.

A köszöntésen természetesen ott volt Éva lányai is, aki majdnem minden nap meglátogatja édesapját. Dezső bácsi remekül tartja magát, egyedül is el tudja látni magát. Süt-főz, sőt még a kisebb szereléseket is elvégzi a ház körül.

Dezső bácsi! További jó egészséget és derűs éveket kívánunk!

A 100 éves Tóth Dezsőt köszöntöttük 1

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!