Érmeket szereztek a TF-esek a KEK-en
2024. március 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kosárlabdában és röplabdában is jól szerepelt a TF a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján, a KEK-en.

Öt ország, ötven egyetem, 110 csapat, 1900 sportoló – nagy sikert aratott az immár 15. alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, a KEK, amelynek az idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adott otthont. A résztvevők számát tekintve KEK-csúcsot döntő eseményen fantasztikus hangulatban versenyezhettek a fiatalok, és természetesen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem is képviseltette magát.

Hallgatóink kosárlabdában és röplabdában emlékezeteset alakítottak, hiszen érmekkel térhettek haza.

A kosarasoknál a lányok és a fiúk egyaránt az első helyen jutottak tovább csoportjukból, és minden adva volt a tornagyőzelem megszerzéséhez. Nos, a lányok nem tudták feltenni a koronát ragyogó teljesítményükre, a döntőben ugyanis 50–41-re kikaptak az ELTE csapatától. A fiúk ugyanakkor végigverték a mezőnyt, a fináléban a BME sem tudta megállítani őket. A viadal legértékesebb játékosa és pontkirálya is TF-es lett, Pozsik Zsombor, illetve Ratkai Bálint.

Röplabdában a TF férficsapata nagyszerűen szerepelve harmadik lett, úgyhogy küldöttségünk egy-egy arany-, ezüst- és bronzéremmel zárta a népszerű KEK-t, amelyet jövőre március első hétvégéjén rendeznek meg.

Forrás, fotó: BEAC

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!