Ülésezett a Szenátus, elfogadták a rektor beszámolóját
2024. március 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Február 28-i tanácskozásán az egyetem legfőbb döntéshozói testülete többek között megtárgyalta és elfogadta Sterbenz Tamás rektor 2023. évi szakmai beszámolóját.

Csütörtökön kora délután tartotta soros ülését a Szenátus az egyetem Róma-termében. Az egybegyűltek először a Hallgatói Önkormányzat két új tagja, Szi Réka tanulmányi és gazdasági alelnök, valamint Molnár Melani kulturális és kommunikációs alelnök rövid bemutatkozóját hallgatták meg.

A jelenlévők a folytatásban a Sport- és Egészségtudományi Intézet Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszéke félállású, tudományos főmunkatárs-pályázatának rangsorolásáról döntöttek. Ennek értelmében a jövőben a TF-en tavaly doktorált dr. Sonkodi Balázs töltheti be a pozíciót.

A folytatásban a Szenátus a Szervezeti és Működési Szabályzat 1. rész Szervezeti és Működési Rend 12. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján megtárgyalta és elfogadta Sterbenz Tamás rektor 2023. évi szakmai beszámolóját. A rektor kiemelte, nem egyszerűen beszámolóról, hanem tartalmában és elkészítésében is csapatmunkáról van szó, amely objektíven mutatja be az egyetem 2023-as fejlődését.

Ülésezett a Szenátus elfogadták a rektor beszámolóját 1

A Szenátus elfogadta a Létesítménygazdálkodási Szabályzat módosításáról szóló előterjesztést is, és elrendelte, hogy tegyék közzé a módosításokat tartalmazó új, egységes szerkezetű szabályzatot az egyetem honlapján.

Végezetül a 2024/K (keresztféléves) felvételi eljárás intézményi adatairól tájékoztatták a szenátusi tagokat. Intézményünk egy képzést hirdetett, a rövid ciklusú testnevelőtanár-képzést. Mint kiderült, a pedagógusképzés-területen tanári szakon egyetlen meghirdetett szakkal is a második legtöbb jelentkezőt tudta felvenni a TF: összesen 38 fő tett sikeres felvételi vizsgát az állami finanszírozású, levelező tanrendben zajló keresztféléves képzésre.

Az is kiderült, hogy az egyre népszerűbb, angol nyelvű, keresztféléves indulással meghirdetett Nemzetközi sportdiplomácia szakirányú továbbképzési szakra 20 főt vettek fel a 34 jelentkezőből. A beiratkozott diákok három európai ország mellett négy-négy afrikai, illetve ázsiai országból érkeztek.

Az ülés végén Sterbenz Tamás megköszönte Szőke Ádám munkáját, aki hosszú évekig volt a Rektori Hivatal vezetője, ám március 1-től más helyen folytatja tevékenységét. A jelenlévők koccintás kíséretében búcsúztak Ádámtól, akitől Magay Andrea veszi át a hivatal vezetését. Munkájához sok sikert kívánunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!