Újabb veszteség érte a TF közösségét, elhunyt Acsai Irén
2024. február 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Életének 71. évében, február 11-én, vasárnap elhunyt Kormosné dr. Acsai Irén a Pszichológia Tanszék nyugalmazott egyetemi docense.

Több mint 40 évet – első és egyetlen munkahelyeként – töltött el intézményünkben, végigjárva az oktatói ranglétrát. PhD-fokozatát is a TF-en szerezte, 2010-ben pedig Kerezsi Endre-díjat kapott.

Oktatott tárgyai – pedagógiai pszichológia, konfliktuskezelés, önismeret- és esetmegbeszélési csoport – rendkívül népszerűek voltak hallgatók körében. Emellett a Pszichológia Tanszéken működő Diáktanácsadó Szolgálatot is vezette.

jabb veszteség érte a TF közösségét elhunyt Acsai Irén 1

Szívügye a tanárképzés szakmai fejlesztése, a tanári pályára felkészítés volt. Visszahúzódó, zárkózott személyisége a hallgatók között nyílt meg leginkább.  Önismereti kiscsoportos óráit nagy számban választották a leendő testnevelő, gyógytestnevelő és egészségtantanárok, a humánkineziológusok, rekreáció- és egészségfejlesztés szakosok.

Segítőkész, csupaszív lélek volt. Fejlett empátiakészsége sokakat – hallgatókat és kollégákat egyaránt – segített át munkahelyi és esetleg magánéleti problémáikon. Az ilyen jellegű tevékenység napjainkban nagyon hiányzik.

Munkássága, szakmai tudása, hozzáértése hozzájárult a TF jó hírnevének öregbítéséhez.

Mi, volt munkatársai kollégái és barátai, megőrizzük emlékét!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!