Elbúcsúztattuk volt kolléganőnket, Göltl Katit
2024. február 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Február 7-én, szerdán kísértük utolsó útjára a Farkasréti temetőben a TF egykori tanárát, szeretett kollégánkat, Göltl Katit. 

Nagyon sok korábbi TF-es kolléga és kolléganő jött el a 84 évesen elhunyt volt kolléganőnk, Göltl Katalin temetésére. Itt is, ott is rég (sokszor vagy 20 éve) nem látott arcok tűntek fel: egykori kollégák, évfolyamtársak, TF-es tanítványok. Már 10 óra előtt soka gyülekeztek a Farkasréti temető Hóvirág utcai ravatalozójánál.

Kati sok mindenkit összehozott.

2020 februárjában szinte ugyanezek az arcokat láttuk, amikor férjét, Göltl Bélát, ugyancsak volt kollégánkat temettük. Őt is itt ravatalozták fel.

Az egyetem vezetése nevében Nemerkényi Krisztina, a Hagyományőrző és Kegyeleti Bizottság elnöke, valamint az Alumni részéről Mikolovics Zsuzsa – a TF-esek egy csoportjával körülvéve – helyezett el koszorút. Ugyancsak koszorút helyeztek el a Torna tanszék jelenlegi és korábbi munkatársai, Kalmár Zsuzsa tanszékvezető vezetésével.

Elbúcsúztattuk volt kolléganőnket Göltl Katit 1

A szertartás előtt fia búcsúzott Katitól. Megható beszédében sok szép emléket idézett fel, felsorolva szakmai sikereit, emberi tulajdonságait, kiemelve szeretetreméltó anyai, családjáról történő gondoskodását.

A szertartás után elkísértük Kati urnáját az utolsó útjára, akit férje mellé temettek az Angyalok kertjében.

A temetés után a család kisebb halotti torra várta a legszorosabb barátokat, kollégákat az egyetem Párizs termében.  Itt a család által összeállított, vetített képsoron csodálhattuk meg Kati életének jellegzetes pillanatait.  Örömteli, ugyanakkor fájdalmas is volt nézni ezeket a képeket, amelyeken hol tornászként, hol edzőként, hol anyaként, feleségként vagy nagymamaként jelent meg szép tartású, sudár alakja.

Nyugodj békében, Kati! Isten nyugosztaljon!

Szöveg: Nhk
Képek: Mikolovics Zsuzsa

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!