Kitárulhat a világ a TF nemzetközi sportdiplomáciai képzésén
2024. február 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar, az Európai és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnél dolgozó Tam Csilla is résztvevője a TF új, angol nyelvű képzésének.

A múlt héten beszámoltunk róla, hogy dr. habil. Kádár Judit, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem nemzetközi igazgatója irányításával új, két féléves, angol nyelvű nemzetközi sportdiplomáciai posztgraduális képzéssel bővült a TF egyébként is széles kínálata. Húsz hallgatóval indult a képzés, amely komplex, problémamegoldó vizsgával zárul, s fontos kiemelni, hogy jelentős tapasztalattal felvértezett nemzetközi oktatógárda ad elő. Ghánából, Kamerunból, Namíbiából, Marokkóból, Srí Lankáról, Pakisztánból, Bangladesből, a Fülöp-szigetekről, Horvátországból, Görögországból, Montenegróból és Spanyolországból is érkeztek hallgatók, Magyarországról pedig négyen – egyikük Tam Csilla.

„A koronavírus-járvány idején mediátorképzést végeztem a SOTE-n, de már akkoriban is nézegettem, hol indul esetleg sportdiplomáciai kurzus – mondta érdeklődésünkre a franciául kitűnően beszélő Tam Csilla, aki a Magyar Kerékpáros Szövetség sportszakmai tanácsadója és a nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa. – Örömmel értesültem a TF-en induló sportdiplomáciai képzés lehetőségéről, annak pedig különösen, hogy angol nyelven indul, mert az angoltudásomat egyébként is szerettem volna fejleszteni. Neves nemzetközi előadókat hallgatva fél év alatt rendkívül értékes tudással gazdagodhatunk – nekem is ez tette még inkább vonzóvá ezt a képzést.”

Kitárulhat a világ a TF nemzetközi sportdiplomáciai képzésén

Tam Csilla az Európai és Nemzetközi Kerékpáros Szövetséget ugyancsak segíti munkájával (sőt a 2016-os riói olimpián bíráskodott is!), egészen fiatal kora óta külföldön dolgozik, tapasztalatból mondja, micsoda értéke van más kultúrák megismerésének.

„Ezért is várom már az áprilist a TF nemzetközi sportdiplomáciai képzésén, amikor lesz két hetünk személyesen megismerni néhány oktatónkat, illetve csoporttársainkat. Más országból és földrészről érkezőkkel tudunk beszélgetni, sokat tanulhatunk egymástól, ilyenkor mintha kitárulna előttünk a világ. Van sok-sok más is a mi kis szűk környezetünkön kívül.”

Fotó: Vanik Zoltán

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!