Argentínából érkezett látogató a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre
2024. február 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Buenos Aires-i Február 3 Nemzeti Egyetem (UNTREF) képviseletében nemrég a TF-re látogatott Csuri Piroska, az intézmény oktatója.

A vendég először prof. dr. Sterbenz Tamás rektornál járt megbeszélésen a Rektori Hivatalban. Majd a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságára (NKI) látogatott, ahol dr. habil. Kádár Judittal, az NKI vezetőjével, dr. Dúró Zsuzsannával, a Szellemi Sportok Kutató Központjának tudományos munkatársával, valamint Szabó Péterrel, a Sportmenedzsment Tanszék oktatójával találkozott. 

Argentin-magyar vendégünk röviden bemutatta az UNTREF Egyetemet és az argentin felsőoktatási rendszert.

A folytatásban felmerült, hogy a két intézmény számos területen tudna együttműködni.

Dr. Dúró Zsuzsannával a sakk oktatása és a sakkedzők képzése terén folyó munkát vitatták meg, Szabó Péterrel pedig a sportmenedzserképzésről, valamint sportlétesítmények menedzselésről esett szó. Szóba került a testnevelőtanár-képzés is, mint lehetséges együttműködési terület.

A két egyetem közötti mobilitások támogatására a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága pályázatot nyújtott be a 2024-ben induló Pannónia Ösztöndíjprogram keretében. Reményeink szerint az elnyert mobilitásokkal elkezdődhet az együttműködés a két egyetem között.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!