Magyar Parasport Napja Konkoly Zsófival és Rasovszky Kristóffal
2024. január 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Február 22. a Magyar Parasport Napja. „Lélekmozgató” programját ebben az évben a paralimpiai bajnok úszó, Konkoly Zsófia és az olimpiai ezüstérmes hosszútávúszó, Rasovszky Kristóf népszerűsíti.

Február 22-én immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a Magyar Parasport Napját.

Tavaly számos szakmai program és protokolláris esemény színesítette az eseményt. Mindemellett a szervezők az ország összes önkormányzatát, köznevelési intézményét és egyetemét is megszólították Lélekmozgató programjukkal, amelynek keretében február 22-én interaktív órákkal, játékos sportfoglalkozásokkal köszöntötték meg a magyar parasportot és parasportolókat.

Magyar Parasport Napja Konkoly Zsófival és Rasovszky Kristóffal 1

Nem lesz ez másképp idén sem, annyi különbséggel, hogy míg tavaly a többszörös paralimpiai érmes Krajnyák Zsuzsanna és a világbajnok kardozó, Szatmári András volt a programsorozat nagykövete, ezúttal – az olimpia és a paralimpia évében – paralimpiai bajnok úszónk, Konkoly Zsófia és olimpiai ezüstérmes hosszútávúszónk, Rasovszky Kristóf vállalta magára ezt a nemes feladatot.

Azok számára, akik szeretnének csatlakozni a „Lélekmozgató” programhoz, és úgy döntenek, hogy valamilyen formában meg akarnak emlékezni a Magyar Parasport Napjáról, keressék a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége képviselőit, akik hasznos információval és szakmai anyagokkal segítenek. Jelentkezni már csak azért is érdemes, mert díjazzák a legkiválóbb programokat, továbbá – kifejezetten az egyetemek részére – kreatív pályázatot hirdetnek.

A pályázati felhívásokat a FODISZ honlapján és a Lélekmozgató Facebook-oldalán találjátok, míg regisztrálni itt lehet.

Fotó: Rasovszky Kristóf / Facebook, pecsikozossegialapitvany.hu

Magyar Parasport Napja Konkoly Zsófival és Rasovszky Kristóffal

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!