Ausztráliában aratott sikert ifj. Tóth János
2024. január 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sokan megdicsérték a TF Sportjáték Tanszékén oktató ifj. dr. Tóth János UEFA A-licences labdarúgóedző a melbourne-i La Trobe Egyetemen tartott előadását, majd a helyi tehetségeknek vezényelt edzését.

Óriási megtiszteltetés érte ifj. dr. Tóth Jánost, a TF tanárát. A Vasas Kubala Akadémia edzője, egyetemünk Sportjáték Tanszékének oktatója tavaly december közepén kapott meghívást Ausztráliába, ahol előadást tartott, és edzést vezényelt a helyi fiataloknak.

A szakember – aki 17 éve edzősködik, és folyamatosan képezi magát – az Ausztrália második legnépesebb városában, Melbourne-ben szervezett edzői konferenciára kapott meghívást, ahol számos külföldi és hazai szaktekintély vett részt.

„Szakmai előéletemből fakadóan a Victoria állambeli labdarúgó-szövetség felkért, hogy vegyek részt Talent ID elnevezésű programjukban és előadássorozatukon, amelynek során technikai vagy taktikai témában kellett prezentálni a résztvevőknek. Már akkor beugrott »A játékosok együttműködése a passzgyakorlatokon és kisjátékokon keresztül« témakör, így erről beszéltem a jelenlévőknek. Az előadás nagy sikert aratott a helyiek körében, a hallgatók végig aktívak voltak, ráadásul a Football Victoria szakmai igazgatója és technikai igazgatója is tiszteletét tette az eseményen, és számos kérdést tettek fel nekem. A végén már ők maguk mondták, hogy új ajtókat nyitottam ki, és úgy közelítettem meg bizonyos dolgokat, amikre nem is gondoltak”  mesélte ifj. dr. Tóth János, aki emellett edzéseket is tartott a Victoria állam tehetséggondozó programja keretén belül.

Tóth János nemcsak előadásáról kapott előnyös visszajelzéseket, hanem a tehetségeknek vezényelt edzésmunkájáról is.

„Az első tréning után odajött hozzám az Atalanta és a Catania utánpótlásedzője, illetve játékosmegfigyelője. Rendkívül elismerően szóltak rólam. Kiemelték, hogy az összes, általuk megtekintett edzésből az enyém tetszett nekik a legjobban. Nagyon jólesett a dicséretük, mert olyan szaktekintélyektől kaptam visszaigazolást, akik az elitet képviselik az olasz utánpótlásban” – mondta a TF szaktekintélye.

Fotó: Vasas Kubala Akadémia

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!