A TF Pedagógia Tanszékének munkatársa látogatott el az isztambuli Gedik Egyetem Sporttudományi Karára
2023. december 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Budainé dr. Csepela Yvette a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) Pedagógia Tanszékének egyetemi docense látogatást tett az isztambuli Gedik Egyetem Sporttudományi Karán.

Az egyetemen Yücel Kamar, Erasmus-előadó kísérte el a tanárnőt. A látogatás során az elméleti tanszékek munkájába való betekintés mellett gyakorlati órákon is részt vett egyetemünk oktatója.

Kollégánk először dr. Nerma Zaimovic egyetemi docenssel folytatott rövid megbeszélést a Kartal Campuson, ezután találkozott prof. dr. Seydi Ahmet Ağaoğluval, a Çamlık Campus Sporttudományi Karának dékánjával, dr. Sefer Ada professzor úrral, a Testnevelés és Sportoktatás Tanszék vezetőjével, dr. Seyed Houtan Shahidi és dr. Fahimeh Hassani egyetemi docensekkel.

A TF Pedagógia Tanszékének munkatársa látogatott el az isztambuli Gedik Egyetem Sporttudományi Karára 1

A látogatás során szó esett az együttműködés lehetőségeiről, különös tekintettel a közös publikációkra, kutatási területekre, konferenciákon való részvételre, továbbá esetleges kétoldalú oktató és diák vendégprogram lehetőségeire.

A TF és a Gedik Egyetem a szakmai tapasztalatok és a kutatási eredmények kölcsönös megosztásával új lehetőségeket teremthet mindkét intézményben a testnevelő tanárok és edzők képzése területén.

A látogatás külön jelentősége, hogy a Török Köztársaság megalakulásának és a magyar-török diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóját ünnepli a két ország a 2023. december 18-án kezdődő, egy teljes éven át tartó és mindkét országban zajló magyar-török kulturális évaddal.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!