Fésű Lajos az Év legjobb egyetemi sportolója díjat kapott, a TF nyerte a MEFOB-pontversenyt
2023. december 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A MEFS november 30-i díjkiosztó gáláján a TF-es Fésű Lajos az Év egyetemi sportolója díjat vehetett át, míg a TF a MEFOB-pontversenyben lett a legjobb az idei évben.

Nagyszabású rendezvény helyszíne volt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Csörsz utca létesítménye, a Dr. Koltai Jenő Sportközpont. Egyetemünk impozáns létesítményében tartották ugyanis az Év egyetemi sportolója díjátadó gálát a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezésében.

A hazai egyetemi sport legrangosabb ünnepi seregszemléjére ellátogatott többek között dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a MEFS elnöke, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke, dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ) elnöke, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, valamint dr. Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese.

A jelenlévőket prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, az esemény házigazdája üdvözölte először, aki kiemelte, az Év egyetemi sportolója gálán még soha nem adtak át annyi díjat – szám szerint 170-et – mint most.

Az év legjobb egyetemi sportolóit díjazták a TF nyerte a MEFOB pontversenyt 1

„A magyar egyetemi sport több szempontból is rendkívül sikeres évet zárt. Sikerült emelnünk a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság színvonalát, idén tavasszal immáron második alkalommal rendeztük meg a MEFOB Fesztivált, ahol nyolc sportág ezer egyetemi sportolója vette birtokba a jövő évi Európai Egyetemi Bajnokság helyszíneit” – emelte ki az elnök, hozzátéve, jövőre már 12 sportágban 1200 hallgató részvételével rendeznek MEFOB Fesztet Győrben.   

A folytatásban dr. Schmidt Ádám mondott köszöntőbeszédet, amelyben arra emlékeztette a szép számú hallgatóságot, hogy a hallgatók sportsikerei mögött a család, az edzők, a sportolókat foglalkoztató egyesületek és természetesen az egyetemek állnak. Rámutatott, hogy a jelenlévő egyetemi sportolók sikere egyértelműen bizonyítja, a tanulás és a sport remekül megfér egymás mellett.

Hasonló gondolatot fogalmazott meg a TF rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás is, aki hozzátette, a TF örömmel látja vendégül a díjkiosztó gála résztvevőit a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

„Nagy szeretettel várunk benneteket egyetemünk centenáriumi évében, 2025-ben a kampuszunkon sorra kerülő MEFOB Fesztiválon. Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy gratuláljak a MEFS-nek és főtitkárának, Juhász Péternek, aki munkatársaival együtt remek folyamatot indított el a hazai egyetemi sportéletben.”

Az ünnepség a díjak átadásával folytatódott. Először az Európai Egyetemek Bajnokságán (11 sportág) érmes helyezést elért magyar hallgatókat jutalmazták, majd a felnőtt-világbajnokságon hallgatóként részt vett, aranyérmet szerzetteket (öt sportág). A folytatásban a felnőtt-paravilágbajnokságokon (két sportág) hallgatóként aranyérmet nyert sportolók vehették át díjaikat, majd a nyári, csengtui Egyetemi Világjátékokon (nyolc sportág) sikeresen szerepelt hallgatókat szólították a pódiumra.

Az Év sportolója-díjat vehetett át Fésű Lajos kick-boxos, a TFSE versenyzője, aki a sportág nyári Európai Egyetemi Bajnokságán kick-light és pointfighting versenyszámban egyaránt első helyezést ért el.

MEFS gála

Az ünnepség zárásaként a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) 2022/2023-as idényének egyetemek közötti pontversenye kategóriában hirdettek győzteseket. Ennek értelmében az 1000 hallgatóra eső pontszám alapján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem végzett az élen, míg az összpontszám alapján számított versenyben a TF hallgatói a képzeletbeli dobogó második fokára állhattak fel.

Fésű Lajos az Év legjobb egyetemi sportolója díjat kapott a TF nyerte a MEFOB pontversenyt

További képeket ide kattintva találtok.

Fotó: MEFS

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!