A Magyar Rektori Konferencia delegációja tagjaként járt Argentínában Sterbenz Tamás rektor
2023. november 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

November 13. és 17. között Buenos Airesben tartottak rektori konferenciát, amelynek során magyar és argentin felsőoktatási intézmények megismerhették egymás programkínálatát. Az eseményen prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora is jelen volt.

Magyar és argentin egyetemek számára szerveztek bemutatkozási és eszmecsere-lehetőséget november 13. és 17. között Buenos Airesben, Argentína fővárosában, ahol öt magyar – közöttük a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem – és 24 argentin felsőoktatási intézmény tette tiszteletét.

Az esemény remek lehetőséget kínált arra, hogy a résztvevők megismerkedjenek többek között egymás nemzetközi képzéseivel és programkínálatával, valamint, hogy hosszú távú kapcsolatokat építsenek ki.

A hat hazai egyetem mellett – TF, ELTE, BGE, Soproni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Szépművészeti Egyetem – a rendezvényen részt vett Borhy László, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, az ELTE rektora is, míg argentin részről tiszteletét tette Jaime Perczyk oktatásügyi miniszter. Az expót követő napokban az érdeklődők több helyi egyetemre, illetve kutatóintézetbe is ellátogattak.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet prof. dr. Sterbenz Tamás rektor képviselte, aki gazdag tapasztalatokkal tért haza a dél-amerikai országból.

„A Magyar Rektori Konferencia hivatalos delegációjának tagjaként utaztunk ki rektortársaimmal erre a valóban hasznos és érdekes szakmai útra – mondta el Sterbenz Tamás, a TF rektora. - Nemcsak mi utaztunk, a viszontmeghívás értelmében az argentin egyetemek rektorai májusban érkeznek majd Budapestre. Az egyetemek látogatása mellett az egyik fontos programunk volt, hogy részt vettünk egy több mint egy tucat egyetemet felvonultató expón, ahol a magyar küldöttség szemtől-szemben tárgyalhatott meghatározó egyetemekkel. A sporttudományos területekről két számunkra igen izgalmas intézmény vezetőivel találkozhattam, aminek szerintem lesz folytatása. Emellett az ötnapos program zárásaként november 17-én Víctor Sergio Groupierrel, az Argentin Olimpiai Bizottság főtitkárával találkozhattam, a megbeszélésre elkísért Németh József külgazdasági attasé is. Úgy tapasztaltam, nagyon jó tapasztalatuk van a TF nemzetközi (NET) képzéseiről, aminek nagyon örülünk. Egy hasonló közös projektről gondolkodunk. Jártunk az oktatási miniszter úrnál is. Érdekes volt megismerni az egyetemi struktúrát, mert roppant színes az egyetemi paletta Argentínában. Szerintem a Magyar Rektori Konferenciától ez hasznos, jó kezdeményezés. Lesz is folytatása, hamarosan egy közép-amerikai országba látogathat a magyar rektori küldöttség.”     

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!