Judo: két bronzérmet szerzett az U23-as Eb-n a TF-en tanuló Nerpel Gergely
2023. november 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyéniben és csapatban is bronzérmes lett a múlt héten a németországi Potsdamban megrendezett U23-as judo Európa-bajnokságon Nerpel Gergely, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 22 éves hallgatója.

Megkönnyezte az eredményeket. Nerpel Gergely, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatója, a TFSE kiváló versenyzője a 90 kilogrammosok súlycsoportjában, majd pedig csapatban is bronzérmet szerzett a múlt heti, potsdami U23-as judo Európa-bajnokságon. A 22 esztendős sportcsillag ragyogó formában versenyzett, a csapatban elért harmadik hely értékét tovább növeli, hogy sérülések miatt a mieinknél nem volt bevethető +100 kilogrammos induló – Nerpel Gergely két meccset is vállalt ebben a kategóriában, s mind a kettőt megnyerte.

„Huszonkilenc induló közül lett harmadik Gergely az egyéni versenyben, az öt meccséből négyet megnyerve, mind a négyet parádés teljesítménnyel, ipponnal. Egyetlen vereségét hosszabbításban szenvedte el – mondta megkeresésünkre dr. Németh Endre, a TF Küzdősportok Tanszékének vezetője, Nerpel Gergely edzője. – Megkönnyezte a sikerét, mert nagyon sokat jelentett ez neki, rengeteg munkát fektetett abba, hogy ismét ilyen jelentős viadalon legyen érmes. Ez az Európa-bajnokság volt az utolsó korosztályos versenye, hiszen 22 esztendős, 2024-től már csak felnőttek között indul.”

Nerpel Gergely az idén országos bajnok és MEFOB-győztes lett, valamint őt választották meg az év sportolójának a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a TFSE igazolt versenyzői kategóriában.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!