Legyőzhetetlen a TF a judo MEFOB-on
2023. november 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén is a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem nyerte meg a judo MEFOB-ot, öt hallgató is aranyérmet szerzett.

Hiába készülnek gőzerővel az ellenfelek, nem tudják leszorítani a trónról a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet! Az elmúlt hét végén a budapesti Ludovika Arénában rendezték meg a judo MEFOB-ot 20 egyetem 347 indulójával, s bár a TF-et „csak” 75-en képviselték, a pontversenyt így is megnyerte, s továbbra is egyeduralkodónak tekinthető. A judósok MEFOB-ját 1989 óta minden évben megrendezik (az egyetlen kivétel a covid tombolásának éve volt 2020-ban), s azóta csupán kétszer fordult elő, hogy nem a mieink diadalmaskodtak.

Az idén a profiknál Kriza Anna (63 kg), Nerpel Gergely (90 kg) és Havasi Bálint (100 kg), az amatőröknél pedig Tímár Bernadett (48 kg) és Vida Hanna (63 kg) szerzett aranyérmet a TF-es hallgatók közül. Kriza Anna és Nerpel Gergely két hét múlva már az U23-as Eb-n szerepel Lengyelországban, mindketten magabiztos győzelemmel hangoltak a viadalra. Érdekesség, hogy a hétvégi versenyen számos külföldi hallgató is tatamira lépett: a TF színeiben egy-egy dél-afrikai és orosz sportoló is, előbbi második, utóbbi ötödik lett – bár jobb bíráskodással az orosz sportoló még előrébb végezhetett volna…

A MEFOB-ot tekintve továbbra is a judósok büszkélkedhetnek az egyik legnépesebb mezőnnyel.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!