Ismét Innovációs Hackathont tartottak a TF-en
2023. október 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma-pályázat keretében 2023. szeptember 28-án rendezték meg a Hallgatói (BSc Sportszervezés szak II-III. évfolyamán) Innovációs Hackathont, a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával, a Technológia- és Tudástranszfer Központ szervezésében.

Az eseményen az érintettek egy meghatározott témában próbáltak meg közös elképzeléseket összegyűjteni, és rövid időn belül megfelelő megoldásokat találni a felmerülő kérdésekre.

 A hallgatóknak Széles József, a Sportmenedzsment Tanszék tanára, valamint dr. Horváth Tamás, a Sportélettani Kutató Központ tudományos munkatársa tartott előadást a sportinnováció üzleti, valamint technológiai folyamatairól. Ezt követően Pokornyi Villő és Bíró Fanni – Sportmenedzser MSc-hallgatóink – mutatták be az előző tanév díjazott fejlesztését. Dr. Horváth Tamás egy másik tavalyi díjazottjaink Dömsödi Renáta Humánkineziológia MSc hallgató és Tóth Brigitta munkáját (ütéserőmérő-bokszkesztyű) mutatta be egy egyetemi ötlettel szemben támasztott tudományos követelményeket, illetve adott ízelítőt arról, hogy a kezdeményezők a hallgatók ötleteinek benyújtását követően milyen közös fejlesztési lépésekre számíthatnak.

Széles tanár úr prezentálta az egyetem és a feltalálók, illetve ötlettulajdonosok közötti üzletfejlesztési együttműködés főbb lépéseit.

"Óriásit léptünk előre az előző évhez képest, már most – az éves folyamat elindításakor – öt pályázóról értesültünk. A tavalyi kezdeményezések többsége már magasabb fejlesztési szinten megy tovább." – összegezte tapasztalatait prof. dr. Géczi Gábor, a Tudományos és Technológiai Transzfer Központ (TTK) vezetője.

Az ötlet- illetve termékfejlesztési kezdeményezéseket az érdeklődők az alábbi linken keresztül tudják benyújtani a TF TTK munkacsoporthoz.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!