A MOB új programját mutatta be a TF-en Fábián László
2023. október 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kettőskarrier-programot hirdetett a Magyar Olimpiai Bizottság, amely új, innovatív módszerekkel kíván hozzájárulni a magyar sport fejlesztéséhez.

 A héten immár hatodik alkalommal rendezik meg a Sport és Innováció Konferenciát, amelynek a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia (október 4.) és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (október 5-6.) ad otthont. Az eseményt felvezető hétfői sajtótájékoztató egyik fontos pillanata volt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) októberben induló Kettőskarrier-programjának bemutatása Fábián László MOB-főtitkár részvételével.

„Szeretnénk új, innovatív módszerekkel hozzájárulni a magyar sport fejlesztéséhez. Ez a program a négyéves olimpiai ciklus tizenegy eseménye mellett a MOB egyik zászlóshajója” – mondta az öttusában olimpiai bajnok sportvezető.

De mi is ez a program?

Az utóbbi évek statisztikái azt mutatják, hogy az utánpótlás-versenyeken nagy sikereket elérő sportolók jelentős része 16 és 18 éves koruk között befejezi pályafutását, mert a fiatalok választásra kényszerülnek, és a munka vagy az egyetemi tanulmányok mellett döntenek. Nos, a Kettőskarrier-program segít összeegyeztethetővé tenni a sportot a tanulással, aminek köszönhetően várhatón javul a sportolók teljesítménye és eredményessége, sportpályafutásuk befejeztével pedig a program résztvevői sikeresen állnak át a civil karrierre. Fontos kiemelni, ez az új program igényre szabottan segít a résztvevők útjának egyengetésében, legyen szó pályaorientációról, közép- vagy felsőfokú tanulmányokról, egyéb kompetenciák (pl. nyelvismeret) fejlesztéséről, gyakornoki programról vagy éppen ösztöndíjas foglalkoztatásról.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!