A mentális egészség napja a TF-en
2023. október 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A XII. kerületi lakosokat is várja a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem október 12-i egész napos rendezvényén, amelynek fő témája a mentális egészség.

Gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem október 12-én, az intézmény campusán sorra kerülő mentális egészség napján.

A rendezvény középpontjában a mentális egészség megőrzése és a megelőzés áll, kitűnő szakemberek tolmácsolásában.

Reggel 8-kor reggeli torna és hangtálmeditáció várja a korán kelőket, majd délelőtt 11-kor Takó Mónika tart negyvenöt perces előadást a színterápiáról. Délben Vízkeleti Lászlót hallgathatjuk meg a vipassana meditáció jótékony hatásáról.

Rövid szünetet követően a Fair Play-díjas TF-es oktatóval, dr. Szikora Katalinnal tehetünk kellemes sétát a campus kertjében, aki az ott található szobrok történetéről mesél, 14 órától pedig az ország egyik legelismertebb sportpszichológusa, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolókat felkészítő dr. habil. Lénárt Ágota vezeti be az érdeklődőket az autogén tréning világába.

Ezzel párhuzamosan, 14 és 17 óra között közös társasjátékon vehetünk részt az egyetem könyvtárában – az esemény egyben könyvtári társasklub bemutatkozó alkalma.

17 órakor Szendi Gábor programozó matematikus, forgatókönyvíró, dramaturg, író, publicista és klinikai szakpszichológus lép a hallgatóság elé „Az értelmes élet, a boldogság és az ezek útjában álló akadályok” című előadásával. A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének egykori tudományos munkatársát talán nem kell bemutatnunk a szakmában jártasoknak és a szakmai iránt érdeklődőknek. Számos könyve, illetve publikációja jelent meg az egészséghez, az egészségügyhöz, a pszichológiához, a társadalmi sajátosságok kritikájához, illetve a konyhaművészethez kapcsolódó témában. 

Az egész napos rendezvényt táncház zárja Szerényi Béla és zenekara közreműködésével.

A résztvevők között értékes ajándékcsomagokat sorsolnak ki a szervezők.

Az egésznapos programra csak a TF hallgatói és alkalmazottai jelentkezhetnek, Szendi Gábor előadására azonban a szervezők várják a XII. kerületi lakosokat is. 

A szervezők a TF hallgatói és alkalmazottai mellett szeretettel várják a környékbelieket is.

rendezvény programja itt tekinthető meg.

Regisztráció

A regisztrációs időszak lezárult.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!