A VI. Sportinnóról írt a legnagyobb hazai hírportál
2023. szeptember 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az index.hu hosszú cikkben, prof. dr. Sterbenz Tamás rektor tolmácsolásában taglalja a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF), a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ közös rendezvényét.

A terjedelmes írás – amelyet ide kattintva olvashatunk el – kiemeli, a VI. Sport és Innováció Konferencia témáját az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság ihlette.

„A budapesti atlétikai világbajnokság, amelynek egyik hivatalos edzőhelyszíne volt a TF új, Csörsz utcai létesítménye, illetve az esemény alatt nálunk tartott Budapest23 Coaches' Club rávilágított arra, hogy mennyire fontos az edzők szerepe és újítóképessége a kiemelkedő eredmények elérésében, az élsportban. Az idei konferencián az edzők szerepének kiemelése a főtémánk, és azok képzésének innovatív módszerei” – mutatott rá Sterbenz Tamás.

Az egyetem rektora azt is megjegyezte, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem között létrejött szakmai kapcsolatnak köszönhetően Frank Dick, a Nemzetközi Atlétikaiedző-akadémia és az Atlétikai Edzők Európai Szövetségének elnöke is előad a konferencián.

Akik nem tudnák, Frank Dick volt a kétszeres olimpiai bajnok brit középtávfutó, Sebastian Coe, valamint az egyszeres olimpiai aranyérmes, szintén brit középtávfutó, Steve Ovett trénere.

Az index.hu írásából megtudjuk, a szervezők idén is megidézik a múltat, méghozzá az 1998-ban elhunyt egykori TF-es Iglói Mihály személyében, akinek edzői tevékenységéhez 49 világrekord és 35 Európa-csúcs fűződik. Róla, mint TF-es legendáról, dr. Gyimes Zsolt, a TF Atlétika Tanszékének oktatója tart előadást, szót ejtve az intervall edzések tudományáról is.

A cikkből többek között az is kiderül, hogy a rendezvény legfontosabb betétprogramja, a SportInno Expo megtelt, több mint 30 kiállító jelentkezett az egyetem – most már mondhatjuk – népszerű sportkiállítására.

Sőt a TF megújulása is vonzó része lesz az eseménynek, mivel a résztvevők ezáltal az egyetem megújult épületét is körbejárhatják, továbbá sporteseményeken is részt vehetnek.

 

 

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!