Schmidt Ádám és Krizsán Xénia köszönte meg az atlétikai vb-n dolgozott önkéntesek munkáját
2023. szeptember 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kedd délután dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Krizsán Xénia vb-negyedik hétpróbázó, a TF hallgatója köszönte meg az atlétikai világbajnokságon helytállt önkéntesek munkáját a TF-en.

Kígyózott a sor kedden kora este a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem aulájában, ahol a nemrég véget ért budapesti atlétikai világbajnokságon részt vett önkéntesek vehették át ajándékcsomagjukat illusztris vendégek társaságában.

Azok, akik eddig nem jutottak hozzá pakkjukhoz, mert valamilyen okból kifolyólag nem tudtak végig ott lenni a világbajnokságon, a múlt héten, illetve most pótolhatták be lemaradásukat.

Kedd estig 2270-en vették át elismerő oklevelüket, amely mellé a vb hivatalos kitűzője, egy emlékjegy és egy fülhallgató is járt.

E különleges alkalomból látogatott el a TF-re Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Krizsán Xénia világbajnoki negyedik hétpróbázó, a TF hallgatója, hogy együtt szelfizzen az idelátogató önkéntesekkel, megköszönje kitartó és áldozatos munkájukat, és átadja nekik a kis ajándékcsomagot.

Ahogy az atlétikai világbajnokság vége óta számtalanszor hangsúlyoztam, több százezer embert megmozgató sporteseményt lehetetlen megrendezni önkéntesek nélkül – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. – Óriási áldozatnak tartom, hogy valaki egy sportrendezvény kedvéért, a hazájáért, a sport iránti szeretetéért vállal ilyen mennyiségű, elképesztő munkát.”

Schmidt Ádám és Krizsán Xénia köszönte meg az atlétikai vb n dolgozott önkéntesek munkáját 2

Mint ismert, az önkéntesprogram megszervezését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem segítette dr. Perényi Szilvia, az önkéntesprogram igazgatója, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportmenedzsment tanszék docensének vezetésével.

S ha már itt tartunk, azt se felejtsük el, hogy az egyetem Csörsz utcai létesítménye volt a világesemény egyik kiemelt edzőhelyszíne, a vb idején a TF-en rendeztek egy egynapos szakmai konferenciát, amelyen a világ legjelentősebb sporttudósai vettek részt – közöttük több TF-es oktatóval –, a TF-en tartották az Edzők Klubját (Coaches’ Club), amelynek során megvitatták a vb előző napjának legizgalmasabb és legfontosabb történéseit, és ellátogatott hozzánk Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) elnöke is.

Fotó: Dömötör Csaba, Schmidt Ádám / Facebook

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!