Keleti Ágnes a mindenkori legidősebb olimpiai bajnok!
2023. szeptember 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TFSE ötszörös olimpiai bajnok tornásza, a Nemzet Sportolója mától a legtöbb esztendőt megérő olimpiai bajnok a világon. 

E különleges mérföldkő kapcsán sportvezetők és újságírók köszöntötték otthonában 102 éves, ötszörös olimpiai bajnok tornászunkat, Keleti Ágnest, aki korát meghazudtoló frissességgel parolázott vendégeivel.

Hogy mi a hosszú élet titka, nem tudjuk, de annyi biztos, hogy Ági néni remekül érzi magát: szemüveg nélkül olvas, rendszeresen nézi a tornaközvetítéseket, minden nap tornázik, csokit és sok-sok gyümölcsöt eszik.

Elsőként Keleti Ágnes egykori klubja, az UTE képviseletében köszöntötte a bajnoknőt Juhász Judit, a tornaszakosztály igazgatója, Tibolya Péter elnökségi tag és Tahon Róbert jogi igazgató, majd Jusztin Ádám, a Maccabi Európe sportigazgatója gratulált neki. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár gyönyörű virágcsokorral köszöntötte. A Magyar Olimpiai Bizottság nevében Wladár Sándor és Deutsch Tamás alelnök jelent meg a nemes eseményen.

Ági néni részben a TFSE – 1949 és 1957 között Testnevelési Főiskolai DISZ SE (TF DISZ), illetve a TF Haladás Testnevelési Főiskola SK – színeiben érte el szenzációs sikereit. Aranyéremmel a nyakában tért haza az 1952-es helsinki olimpiáról (talaj), valamint az 1956-os melbourne-i játékokról is (talaj, gerenda, felemás korlát, kéziszercsapat).

A tornázás mellett elvégezte a Testnevelési Főiskolát is, amelynek később tanára lett.

Fotó: Balogh László

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!