Megtartották az új tanév első szenátusi ülését
2023. szeptember 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Augusztus utolsó napján ülésezett az új tanévben először a TF Szenátusa a TF Róma termében. A tagok – többek között – több kinevezésről és az Aranygyűrű-díjról is döntöttek.

Az egyetem Róma termében tartotta soros ülését augusztus 31-én, csütörtök délután a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem legfőbb döntéshozói testülete, a Szenátus, amely összesen tíz napirendi pontot tárgyalt.

Új szakfelelőse lett az angol nyelvű, edző alapképzési szaknak, a szintén angol nyelvű, szakedző mesterképzési szaknak, a nemzetközi sportdiplomácia szakirányú továbbképzési szaknak, valamint az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzési szaknak.

Az ülésen további fontos kinevezésekről is határoztak az egybegyűltek: a Sportélettani Kutató Központ kutatóprofesszori pályázatát dr. habil. Lacza Zsombor, a Tanárképző Intézet Testnevelés-elméleti és Oktatásmódszertani Tanszék tanszékvezetői pályázatát dr. habil. Csányi Tamás, míg a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék egyetemi docensi pályázatát dr. Gyömbér Noémi nyerte el.

Arról is határoztak a jelenlévők, hogy a TF aranygyűrűt idén dr. Dosek Ágoston, a Rekreáció Tanszék idén nyugdíjba vonult egyetemi docense kapja, aki 35 évet töltött oktatóként a TF-en.

Ezenkívül módosították a két féléves testnevelőtanári mesterképzési szak és az angol nyelvű szakedző mesterképzési szak programját, a Szervezeti és Működési Szabályzat 2. részét (Foglalkoztatási Követelményrendszer), a Szervezeti és Működési Szabályzat 3. részét (Hallgatói Követelményrendszer – Tanulmányi és Vizsgaszabályzat, Térítési és Juttatási Szabályzat, Jogorvoslat Rendje), valamint elfogadták a Panaszkezelési Szabályzatot.

Címkék: szenátus,ülés
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!