Ősztől ismét itt a Hungarian Startup University Program (HSUP)
2023. augusztus 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF hallgatói hamarosan ismét felvehetik a Neptunban Magyarország első felsőoktatási szintű startupkurzusát, amely az innovációk és a vállalkozók világába vezeti be az érdeklődőket.

A Hungarian Startup University Program 2020-ban indult azzal a céllal, hogy megismertesse a hazai egyetemistákkal a modern vállalkozói szemléletet, valamint bevezesse őket az innováció és a startupok világába. A Nemzeti Innovációs Ügynökség által szervezett program egy online (desktop és mobilapp) platformon keresztül teszi elérhetővé a tananyagokat, illetve a feladatokat, amelyek alapján a legjobb csapatok DemoDay-eken keresztül mutatkoznak be.

Egyetemünk 2021 óta vesz részt a programban, amelynek népszerűsége azóta is töretlen a TF-hallgatók körében.

A korábbiakhoz hasonlóan a 2023/2024-es tanév első félévében kizárólag online teljesíthető a kurzus, majd ezt követően a második félévben mentor támogatásával, ösztöndíjasként is dolgozhatsz saját startupötleteden csapattársaiddal.

A program kimeneti követelményei: 2023/2024 őszi félév: 7 modulzáró vizsga és vállalkozási ötletet bemutató one-pager. 

A program első félévének menete: az első félévben a hallgatók önállóan dolgoznak, követve a HSUP e-learning platformon közzétett, illetve az egyetem tárgyfelelőseitől kapott instrukciókat. 

A HSUP első féléve 7 modulból áll, amelyek az alábbi ismeretköröket fedik le: 

  1. Mi az innováció? Mi az, hogy startup?
  2. Ötletvalidáció – honnan tudom, hogy elég jó az ötletem?
  3. Üzleti és pénzügyi tervezés
  4. Piacralépési stratégiák
  5. A szellemi tulajdon védelme
  6. Befektetők világa
  7. Pitch – az ötlet bemutatása

Előtanulmányi feltételek: a kurzusra beiratkozott, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezhetnek képzési szinttől és munkarendtől – BSc, MSc, osztatlan, PhD, nappali, esti, levelező – függetlenül. 

A program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy felkeltse a hallgatók érdeklődését az innováció és a startupok világa iránt, ezért nem követelmény, hogy a program elkezdésekor a hallgatók rendelkezzenek vállalkozási ötlettel, hiszen elképzeléseik a kurzus elvégzése alatt is megszülethetnek, vagy más HSUP hallgatók ötletéhez is csatlakozhatnak. 

Ősztől ismét itt a Hungarian Startup University Program HSUP

Kimeneti követelmények: a 7 modulzáró vizsga sikeres teljesítése, illetve egy „one-pager” elkészítése (innovatív ötlet bemutatása egy oldalon előre megadott szempontok szerint). A beküldött one-pagerek értékelése után az egyetem innovációs szakértői testülete hirdet nyertest.

A HSUP-platform megnyitásának és az első félév kezdetének várható időpontja: 2023. október 2.

További információt itt találhattok, tantárgyfelvétellel kapcsolatban pedig keressétek Gulyás Krisztinát ezen az e-mail-címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Emelkedj ki a tömegből, és válj te is a startupvilág részévé!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!